Laatste nieuws:
Check de stand van jouw afvalrekening via mijnigean

Check de stand van jouw afvalrekening via mijnigean

De huis-aan-huis inzameling van containers met gft en restafval gebeurt op basis van het diftar-principe. Dit betekent dat je betaalt per kilo en per afvalsoort die je aanbiedt. Minder afval in je bak betekent dus een lagere rekening.

Online platform

Tot dusver moest je echter maar raden hoeveel afval je had aangeboden en hoeveel er daarvoor werd aangerekend. Dat verandert dankzij de website mijnigean.be. Daar kan je op elk moment zien hoeveel er nog op je diftar-rekening staat en hoeveel afval je de afgelopen maanden hebt aangeboden. Mijnigean is een online platform waar je snel en eenvoudig jouw persoonlijk afvalverbruik kan opvolgen. Na een éénmalige registratie aan de hand van jouw klantnummer, ben je steeds op de hoogte van je aangeleverde hoeveelheden en het resterende diftar-saldo.

Hoe mijnigean gebruiken?

Je registreert je aan de hand van jouw klantnummer en koppelt daar je e-mailadres en een zelf gekozen paswoord aan. Zodra je acoount geactiveerd is, kan je aamelden met die gegevens.
-De tool geeft een overzicht van hoeveel kilogram van welk soort afval je een bepaalde datum hebt aangeboden.
-Als je gebruik maakt van een ondergrondse container, geeft de tool een overzicht van de data waarop je welk type afval hebt aangeboden (geen hoeveelheid).
-Je kan hier ook zien hoeveel Igean hiervoor heeft aangerekend wat het saldo is van je diftar-rekening.
-Je kan er ook je meest recente betalingsuitnodiging opvragen.

Kijk voor meer info op de website van Igean. Terwijl de intercommunale de tool verder ontwikkelt, kan je eventueel bijkomende vragen stellen via het online contactformulier of bellen naar het gratis infonummer 0800 146 46.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Noordernieuws

Facebook49
Twitter
Follow Me
Tweet