Laatste nieuws:
Chauffeurs gezocht voor Minder Mobielen Centrale en Handicar
Chauffeurs gezocht voor Minder Mobielen Centrale en Handicar

Chauffeurs gezocht voor Minder Mobielen Centrale en Handicar

Rij je graag met de wagen en heb je nog wat tijd over? Wil je je graag inzetten voor zorgbehoevende mensen in Kalmthout? Word dan lid van ons team van vrijwillige chauffeurs.

De Minder Mobielen Centrale biedt mensen met mobiliteitsproblemen én een beperkt inkomen de mogelijkheid om zich te verplaatsen. Zo blijven ze langer mobiel en onder de mensen. Het gaat vaak om ouderen of mensen met een handicap die familie willen bezoeken, naar de dokter moeten of boodschappen willen doen. Als vrijwillige chauffeur krijg je van de gebruiker een vergoeding van 30 eurocent per kilometer. Je wagen is tijdens de rit omnium verzekerd.

Rolstoelgebruikers of mensen die zich tijdelijk of blijvend niet zelfstandig kunnen verplaatsen met eigen of openbaar vervoer kunnen een beroep doen op de Handicar. Dat is een wagen die is uitgerust met een lift voor het vervoer van maximaal drie rolstoelgebruikers en drie begeleidende personen. Vrijwillige chauffeurs zorgen voor het vervoer. Een rijbewijs B volstaat om de Handicar te besturen. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je wil vrijmaken en of je een rit wel of niet kan doen.

Als vrijwilliger van OCMW Kalmthout nemen we je op in een warme organisatie met oog voor ieders talenten. En vooral: je krijgt een pak dankbaarheid van mensen die zonder jou niet op hun bestemming geraken.

INFO:
thuiszorg@ocmwkalmthout.be, 03 641 63 53

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JV

Facebook4
Facebook
Twitter
Visit Us