Laatste nieuws:
CD&V Essen organiseert tweede editie lenteschoonmaak

CD&V Essen organiseert tweede editie lenteschoonmaak

CD&V Essen trekt er op zondag 30 mei graag samen op uit, om onze mooie gemeente weer nét dat tikkeltje properder te maken. Als echte Mooimakers, een Vlaams initiatief, organiseren we een tweede lenteschoonmaak.

Tweede editie

De eerste editie vond plaats in 2019. We vulden toen in één uur tijd in toaal maar liefst 22 vuilniszakken, dankzij 44 vrijwilligers. We maakten toen ook de berekening als Statiegeldalliantie. In totaal vonden we 87,25 euro als we de blikjes zouden inruilen. Maar we vonden ook andere gekke voorwerpen zoals een vals gebit, enkele stoelen, een stofzuiger,…

Coronaproof

Gezien de start van de coronapandemie en de strenge maatregelen konden we vorig jaar helaas geen lenteschoonmaak organiseren. In 2021 hervatten we onze actie en zorgen we voor een coronaproof alternatief. In elke wijk start een Mooimakers-team, volledig uitgerust met knijptang, handschoenen, fluovest, een mondmasker en een vuilniszak om samen een rondje in de wijk te doen en al het zwerfvuil op te rapen. We vragen om in te schrijven via onze website. Zo kunnen we voldoende materiaal voorzien. Nadien kan er nog iets gedronken worden bij de plaatselijke horeca. CD&V Essen trakteert!

We spreken allemaal om 10.00 uur af per wijk:
• Essen-Statie: Kerk Essen-statie
• Essen-Heikant: Parking Kiekenhoeve
• Essen-Hoek: Kerk Essen-Hoek
• Wildert: Kerk Essen-Wildert
• Horendonk: Kerk Essen-Horendonk
• Centrum: Heuvelplein

Meer info: http://essen.cdenv.be

Bron en foto: CD&V Essen

Facebook22
Facebook
Twitter