Laatste nieuws:

CD&V Essen fluit N-VA/PLE terug

Onlangs hebben wij een persmededeling van N-VA/PLE gepubliceerd over de douaneloods

In deze mededeling gaf de partij zijn visie over de douaneloods en over hoe de zaken volgens hen zijn verlopen. Wij hebben daar veel reacties op gehad, waaronder één van Gert Raijmaekers, voorzitter van CD&V Essen. Hij gaf aan dat ‘hun voorstel totaal onrealistisch is‘ en sprak ons daarop aan en had liever gezien dat wij hoor- en wederhoor hadden toegepast. Het ging hier om een persmededeling en geen journalistiek artikel, anders was dit ook absoluut gebeurd. Maar graag geven wij Gert de mogelijkheid om te reageren. In het onderstaande opiniestuk laat Gert zien hoe hij hierover denkt.

Opiniestuk Gert Raijmaekers
Ik lees wel eens nieuwsbrieven van andere Essense partijen, zie artikels op lokale partij-websites, posts op politieke facebookpagina’s of op facebookpagina’s van mensen die ook bezig zijn met het goede leven in Essen. Lees: Essense ‘politiekers’.
Het zal U niet verbazen dat ik het soms niet eens ben met bepaalde uitspraken of opinies.
(Moesten alle partijen het overal over eens zijn, volstond één partij. Eén partij die, geloof mij vrij, dan snel uiteen zou vallen in verschillende… partijen. Zo werkt dat.)
Soms praten we over hetzelfde, maar zien we het anders. Ik heb daar geen probleem mee.
Als diezelfde informatie vanuit één tegenpartij klakkeloos wordt gebruikt in een artikel in een krant of nieuwsblad, heb ik daar wel een probleem mee. Dan moet immers ook de mening van een partij die er vóór is, worden gevraagd.
Afgelopen donderdag was ik verbaasd. Een negatief artikel in het Noordernieuws over, in mijn ogen, één van de grootste en mooiste projecten van de laatste decennia in onze gemeente, de Essense Spoorwegloods. Ingestuurd door de CONTRA’s en… geen citaten vanuit het PRO-kamp!
De spoorwegloods zal nog eens ongeveer 2 miljoen euro gaan kosten om de binnenkant af te werken. Alle politieke partijen WETEN dat via de gemeenteraadscommissie. De loods zal volgens ramingen een 60.000 euro per jaar huur opleveren. 100.000(!) Bezoekers per jaar, dat is de planning van de investeerders, voorgesteld aan ALLE politieke fracties in de gemeenteraad. Stageplaatsen voor de technische scholen in de regio, voorop wordt gekeken naar Don Bosco Mariaberg. Deze plannen opbergen om een fanfare of biljartclub in de loods te herbergen is, in mijn ogen, te gek voor woorden… Wij pleiten in de aanloop van de verkiezingen van 26 mei voor gematigdheid en redelijkheid. Dit is niet redelijk!
Ik ben boos dat het harde werk van de mensen die het goed menen met Essen (zowel de investeerders, de uitbaters, Kempens Landschap en de gemeente Essen) zo door het slijk worden gehaald met zulke opiniestukken. De media als vierde macht moet zich bewust zijn van zijn kracht en zich hierdoor niet laten misbruiken. Ik vraag niet om een good-news show, wel om goede journalistiek, een verhaal brengen met twee kanten.

Laten we ons niet laten meeslepen in kleine, politieke spelletjes maar Essen, waar wij zo fier op zijn, samen nog beter maken!

Gert Raijmakers, afdelingsvoorzitter CD&V Essen
Foto: Gert Raijmaekers CD&V

Facebook44
Facebook
Twitter
Visit Us