Laatste nieuws:
Campagne nucleair ongeval haal je gratis jodiumtabletten

Campagne nucleair ongeval: haal je gratis jodiumtabletten

De kans op een nucleair ongeval is miniem, maar niet onbestaande. Daarom moet je weten wat je moet doen op dat moment. Binnenlandse Zaken start in maart met een campagne over nucleaire risico’s. Omdat Kalmthout binnen een straal van 20 km van een nucleaire installatie ligt, krijg je binnenkort een folder daarover in de bus.

Bij een ernstig ongeval op een nucleaire site kan je worden blootgesteld aan verhoogde dosissen straling, die kunnen leiden tot allerlei aandoeningen. Je kan je daartegen beschermen met eenvoudige maatregelen, zoals zo snel mogelijk schuilen in een gebouw. De overheid kan ook de inname van niet-radioactieve jodiumtabletten aanbevelen. Die tabletten verzadigen je schildklier met het niet-radioactief jodium en verhinderen dat je schildklier radioactief jodium opstapelt.

Binnenkort krijg je een uitgebreide folder in de bus over nucleaire risico’s. Wil je nu al jodiumtabletten in huis halen? Ga dan met de ID-kaarten van je gezinsleden naar de apotheker. Heb je nog oude verpakkingen? Neem die dan mee naar de apotheker.

INFO: www.nucleairrisico.be, 0800 14 689 (van 14 tot 29 maart 2018)

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JH

Facebook7
Facebook
Twitter
Visit Us