Laatste nieuws:
Café Hoek-City organiseert streekbierenfestival

Café Hoek-City organiseert streekbierenfestival

Drink je al eens graag een streekbiertje? Proefde je een bier waar je wel eens van wilt weten wie de brouwer is? Kom dan op zaterdag 10 september vanaf 14u zeker langs Café Hoek-City aan de Moerkantsebaan 268 in Essen.

Zeven kaarsjes, veel meer bier

“Met de tweede editie van ons streekbierenfestival vieren we meteen ook de zevende verjaardag van café Hoek-City op onze huidige locatie. Op de taart staan zeven kaarsjes, maar op onze bierkaart een veelvoud daarvan aan streekbieren. Een deel daarvan kan je proeven tijdens het streekbierenfestival, maar natuurlijk ook een heel jaar door in ons café. We passen onze bierkaart ook mee aan aan de seizoenen, dus straks staan er bijvoorbeeld weer een reeks echte winterbieren op”, vertelt uitbater Tom Sanders.

Café Hoek-City organiseert streekbierenfestival2

Ontmoet brouwers

“Ons tweede streekbierenfestival loopt op zaterdag 10 september tussen 14u en 21u. We nodigden een 8-tal brouwerijen uit de regio uit: Nl. Galea Craft Beers, De Commies, Crow Mountain, De Houten Valk, Dame Jeanne, Koekwhouse, Mokke en Cydrale. Deze brouwerijen zijn allemaal actief in de Antwerpse regio, de meesten zitten zelfs op minder dan 20 kilometer van ons café. Zij stellen bij ons hun bieren voor, maar als bezoeker krijg je ook een unieke kans om de brouwers en andere bierliefhebbers te ontmoeten. Iedereen betaalt inkom (12 euro in voorverkoop/15 euro aan de kassa) en krijgt daarvoor drie jetons. Zo kan je al minstens drie bieren proberen, telkens in een proefglaasje van 15 cl, maar natuurlijk staat het je vrij om er meerdere uit te testen. In totaal schat ik dat je kan kiezen uit een 40-tal bieren die de brouwers aanbieden”, klinkt de uitnodiging van Tom.

Highbieren met vrienden

Café Hoek-City staat er om bekend dat ze meerdere bieractiviteiten inrichten. “Begin september start een biercursus gegeven door Hans Bombeke. In oktober staat er ook een proefavond op de planning met Brasserie de la Senne. Ook ons highbieren valt steeds meer in de smaak. Tijdens deze proeverij serveren wij 6 bieren met aangepaste hapjes. Vaak reserveren klanten deze formule voor een teambuilding of een gezellig avondje vol verrassingen met vrienden of familie. Een absolute aanrader voor bierliefhebbers”, geeft cafébaas Tom mee.

Café Hoek-City organiseert streekbierenfestival3

Reserveer je plaats

“Je kan de dag zelf langskomen op ons streekbierenfestival, maar als je de kans hebt laat dan vooraf al even iets weten. Zo kunnen we de opkomst een beetje inschatten en de inrichting van ons terras indien nodig nog wat aanpassen. Er staat sowieso een grote tent, dus een beetje regen houdt bierliefhebbers niet tegen”, besluiten Tom Sanders en Nele de Koning van café Hoek-City.

Meer info: hoek-city@hotmail.com of Facebook

Streekbierenfestival met 8 brouwerijen

Café Hoek-City,
Moerkantsebaan 268, 2910 Essen
Zat 10/09, van 14u tot 22u
Vvk: €12 – Kassa €15

Stijn By Me

Facebook115
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken