Laatste nieuws:
Café Hoek-City klaar voor wielergek weekend tijdens Kampioenschap van Essen

Café Hoek-City klaar voor wielergek weekend tijdens Kampioenschap van Essen

Na het succes van vorig jaar barst in het weekend van 29 en 30 april opnieuw de wielergekte los in Essen Hoek. Als alle renners over de streep zijn, kan iedereen nog nagenieten in café Hoek-City. “Wij organiseren een schlageravond met een live-optreden en niet onbelangrijk voor de wielerliefhebbers: we tappen Kwaremont van ’t vat”, lacht uitbater Tom Sanders.


Ludo Loos

“In een ver verleden had elk dorp wel zijn eigen koers. Die ging altijd gepaard met allerhande randactiviteiten voor jong en oud. Zeker als er een lokale wielerheld deelnam, lokte dat altijd veel toeschouwers. Essen Hoek supporterde altijd voor Ludo Loos. Hij won in 1980 een zware bergrit in de Tour de France”, weet Tom. “Dat jaar eindigde hij achttiende in het algemeen klassement in tweedes in de strijd om de bolletjestrui in het bergklassement. Ludo Loos reed ook enkele seizoenen in het team van Eddy Merckx.”

Kampioenschap van Essen

“Helaas verdwenen de vele lokale wielerwedstrijden. Denk dat het tot vorig jaar misschien wel 30 jaar geleden was dat er op Essen Hoek nog eens een koers plaatsvond”, gaat Tom Sanders verder. “Vorig jaar nam Jan Anthonissen het initiatief om het Kampioenschap van Essen te organiseren. Wij hebben hem meteen gesteund en na het succes van vorig jaar, maken ze er nu een heel wielerweekend van. Zaterdag rijden vanaf 10 uur de jeugd, aspiranten en G-sporters. Zondag 30 april strijden om 13u de +45 voor de titel van Kampioen van Essen en om 15u starten de mannen en vrouwen jonger dan 45 jaar.”

Schlageravond met live-muziek

“Na de podiumceremonie en prijsuitreiking maken we er op zaterdag 29 april vanaf 20u nog een fijne feestavond van in café Hoek-City. DJ Jan Deckers trekt de schlageravond op gang en onder meer Edrie Antonissen zorgt voor een live optreden. Hoek-City is een echt wielercafé. Verschillende clubs stoppen hier halfweg of na hun rit. We zenden ook alle wedstrijden uit op groot scherm. We zien dit weekend een beetje als afsluiter van het klassiek voorjaar in het wielrennen. Nu al zijn we benieuwd of er op zondag 30 april iemand van ‘den Hoek’ Essens kampioen kan worden of dat de eer is weggelegd voor een inwoner uit een andere wijk? Wij tippen toch om Wim Broos als kanshebber”, besluit Tom Sanders van Café Hoek-City.

Stijn By Me

Facebook273
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal