Laatste nieuws:
BV's brunchen op Dag tegen Kanker samen met kankerpatiënten in Casa Callenta

BV’s brunchen op Dag tegen Kanker samen met kankerpatiënten in Casa Callenta

Elk jaar, op de ‘Dag tegen Kanker’, wil Casa Callenta mensen met kanker en hun naaste omgeving verwennen met een uitgebreide brunch. Vandaag gebeurde dat in aanwezigheid van Christel Van Dyck, meter van Casa Callenta en Frank Deboosere, campagneleider van ‘Kom Op Tegen Kanker (KOTK)’ in Bielebale in Brasschaat.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met kanker en hun naasten zich vaak geïsoleerd voelen. Daarom sloegen ‘Kom Op Tegen Kanker’ en AZ Klina enkele jaren geleden de handen in elkaar om mensen tijdens of na hun behandeling een plek te geven waar ze even tot adem kunnen komen en lotgenoten kunnen ontmoeten. Zo ontstond de werking van inloophuis Casa Callenta, met als uitvalsbasis Bielebale aan de Elshoutbaan in Brasschaat. Wekelijks staan er ontmoetingsmomenten met een vormend, informatief en ontspannend aanbod op het programma.

BV's brunchen op Dag tegen Kanker samen met kankerpatiënten in Casa Callenta2

Ontbijtbuffet

De vrijwilligers van Casa Callenta waren vandaag al vroeg in de weer om het ontbijtbuffet klaar te maken, iedereen gastvrij te onthalen en te zorgen dat alles op rolletjes verloopt. Ook wie door ziekte of behandeling niet tot bij Casa Callenta geraakt, werd getrakteerd op een ontbijtpakket en lieve wensen aan huis.

BV's brunchen op Dag tegen Kanker samen met kankerpatiënten in Casa Callenta4

Frank Deboosere

VRT-weerman Frank Deboosere kwam graag even langs om mee te genieten van dit initiatief. “KOTK heeft vandaag ‘Kanker draag je niet alleen’ als thema gekozen. Het is mooi om te zien dat dit thema in een inloophuis als Casa Callenta de rode draad is door de hele werking. Met deze gezellige brunch brengen ze mensen bij elkaar om elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten, ondersteunen en versterken. Ik hoor hier ook de verhalen van de activiteiten die de rest van het jaar plaatsvinden. Hierbij gaat het telkens om het ontmoeten en vinden van kracht om het leven met of na kanker weer op te nemen,” aldus Frank Deboosere.

BV's brunchen op Dag tegen Kanker samen met kankerpatiënten in Casa Callenta3

Christel Van Dyck

Radio 2-presentator Christel Van Dyck, meter van Casa Callenta, treedt haar collega hierin bij: “Wanneer je de diagnose van kanker krijgt, staat de wereld even stil. En daarna komen de vragen: wat wordt mijn behandeling, wat zijn mijn vooruitzichten, ga ik het overleven? Na een intense periode van behandelingen en ziekenhuisbezoeken ontdek je dat kanker meer is dan een medisch dossier. Je beseft dat je ook op andere manieren hulp nodig hebt en daarbij graag in contact wil komen met mensen die jouw verhaal delen. Dit laatste zie ik telkens weer gebeuren bij Casa Callenta: mensen komen tot echte ontmoetingen. Ze bloeien hiervan open en vinden een richting om verder te gaan in het leven. Het doet me dan ook deugd vandaag al deze vrolijke gezichten te zien en te merken dat iedereen geniet van het samenzijn en het verwend worden.”

Meer info kan je vinden op www.casacallenta.be

Foto: © Casa Callenta
Logo: © Kom op tegen kanker

MLH

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet