Laatste nieuws:
Buxusmot houdt huis

Buxusmot houdt huis

De buxusmot/-rups zorgt momenteel voor heel wat overlast in Kapellen en omstreken. De rups wordt tot 4 cm groot en is geelgroen tot bruin van kleur met zwarte strepen en een zwarte kop. Zowel de rups als de vlinder zijn ongevaarlijk voor de mens. Tussen april en september komen twee tot drie generaties tot leven. De rups eet een paar keer per dag haar eigen lichaamsgewicht en legt eitjes aan de onderkant van het blad van haar favoriete plant. Gevolg: voor je het weet is je buxushaag volledig kaalgevreten.

Wat gedaan
Buxus is een makkelijk te onderhouden palmplant en wordt in onze contreien vaak geteeld en geplant. Kwekerijen en tuincentra hebben daardoor in de loop der jaren de nodige kennis opgedaan over het onderhoud er van, ook bij een rupsenplaag. Je kan bij hen terecht voor advies en middelen om de mot en de larven aan te pakken.

Praat met de buren
Maar ook niet onbelangrijk: pols even bij de buren of ook zij last hebben van deze veelvraat. Bestrijding is enkel efficiënt als de rups niet de mogelijkheid heeft om lekker verder te eten in een aangrenzende tuin.

Bron en foto: gemeente Kapellen

JV

Facebook34
Facebook
Twitter
Visit Us