Laatste nieuws:
Buurtzorgfoon Essen één telefoonnummer voor alle (zorg)vragen

Buurtzorgfoon Essen: één telefoonnummer voor alle (zorg)vragen

Essenaren die zorg, hulp of ondersteuning nodig hebben, of iemand kennen die wel wat hulp kan gebruiken, kunnen voortaan terecht bij de Buurtzorgfoon van Essen!

Zo lang mogelijk thuis

Nergens beter dan thuis! We voelen ons allemaal het gelukkigst in onze vertrouwde, alledaagse omgeving. Wie daarbij begeleiding nodig heeft, kan vanaf vandaag telefonisch terecht bij de Buurtzorgfoon. Dit centraal aanspreekpunt wil inwoners van Essen met een zorg- of ondersteuningsnood zo lang mogelijk thuis laten wonen op een kwaliteitsvolle manier. Essen heeft een ruim aanbod van hulp- en dienstverlening, maar dit is vaak onvoldoende gekend.

Buurtzorgfoon Essen één telefoonnummer voor alle (zorg)vragen2

Draai dan 03 361 92 92

Sinds maandag 7 november kan je de medewerkers van de Buurtzorgfoon Essen elke werkdag, dus van maandag tot vrijdag, bereiken tussen 9.00 en 16.00 uur op het telefoonnummer 03 361 92 92.

Bel gerust!

“Bel gerust naar de Buurtzorgfoon. We bieden Essenaren heel graag een luisterend oor. Je krijgt uitleg over alle diensten die de thuiszorg te bieden heeft. Samen gaan we op zoek naar oplossingen”, beklemtoont Guy Henkens, als directeur van woonzorgcentrum Sint-Michaël één van de lokale trekkers van het project.

Buurtzorgfoon is er voor iedereen!

Ook Dirk Konings, bevoegd voor het sociaal beleid binnen het Essense schepencollege, onderstreept de meerwaarde van het lokale samenwerkingsinitiatief. “Of je nu patiënt of mantelzorger bent, arts, medewerker van een ziekenhuis of een woon- en zorgcentrum: de Buurtzorgfoon is er voor iedereen! Eén telefoontje naar 03 361 92 92 volstaat om de zorg verder te regelen.”

De Buurtzorgfoon Essen werd opgestart in het kader van Zorgzame Buurten, een initiatief van de Vlaamse Overheid.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet