Laatste nieuws:
Buurtbewoners helpen bij arrestatie inbreker

Buurtbewoners helpen bij arrestatie inbreker

Zaterdagmiddag is aan de Bredaseweg een man aangehouden na enkele woninginbraken aan de Parklaan. Een tweede inbreker wist te ontkomen.

Melding alerte buurtbewoner

De politiemeldkamer kreeg rond 11.50 uur een melding van een zeer alerte buurtbewoner dat twee mannen vermoedelijk hadden ingebroken in woningen aan de Parklaan. Diverse politie-eenheden spoedden zich naar deze locatie en werden geïnformeerd over het signalement van de inbrekers. In de buurt van de Parklaan werden agenten door diverse buurtbewoners geholpen om de vluchtende inbrekers te kunnen arresteren. Op de Bredaseweg zag een motoragent twee mannen hard weglopen in de richting van de Philipslaan. Een van deze mannen werd aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man (woonplaats nog onbekend). Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast. De tweede inbreker wist te ontkomen, naar hem hebben de agenten nog tevergeefs gezocht.

Politieonderzoek

De politie stelt een onderzoek in naar de inbraken. Zo is bijvoorbeeld vooralsnog door drie bewoners aan de Parklaan aangifte gedaan. Bij een woning betrof het een poging tot inbraak, in twee andere woningen was daadwerkelijk ingebroken. Naast het opnemen van verklaringen van slachtoffers en getuigen, worden in de woningen ook nog sporenonderzoeken ingesteld.

Reactie burgemeester

Burgemeester Jacques Niederer spreekt in een reactie zijn complimenten uit over de hulp van de buurtbewoners: “Een grote pluim voor deze alerte buurtbewoners! Een voorbeeld als dit bewijst maar weer eens hoe belangrijk alerte en betrokken bewoners en het buurtpreventieteam zijn voor de veiligheid van een onze wijken en dorpen. Waakzaamheid is geen taak van de politie alleen, dat doen we samen!”

Bron: gemeente Roosendaal
Foto: Pxhere

Facebook39
Twitter
Follow Me
Tweet