Laatste nieuws:
Burgemeester sluit restaurant Rembrandtgalerij

Burgemeester sluit restaurant Rembrandtgalerij

Burgemeester Han van Midden sluit per direct het restaurant aan de Rembrandtgalerij, waar afgelopen weekend een explosief ontplofte en brand ontstond. Hij nam dit besluit vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde. De maatregel is gericht op de veiligheid van omwonenden en de in de nabijheid gelegen bedrijven.

Politie spreekt over aanslag

Op zondag 6 februari 2022, omstreeks 06:40, gooiden twee nog onbekende daders zwaar vuurwerk door een ruit aan de voorzijde van een horecazaak aan de Rembrandtgalerij. Er ontstonden daardoor een explosie en brand. Door de drukgolf werd de voorruit er volledig uitgeblazen, ook het kozijn aan de achterzijde van het pand raakte ontwricht. De brandweer bluste de brand. Hetzelfde restaurant is twee keer eerder, in januari dit jaar, het doelwit geweest van een ‘aanslag’ met vuurwerk. Lees hier het persbericht van de politie.

Sluiting

De zaak gaat per direct voor de duur van twee maanden op slot. De besluitvorming vond plaats in nauw overleg met de officier van justitie en de politie. De serie incidenten hebben de openbare orde en het veiligheidsgevoel in de omgeving van het restaurant ernstig aangetast. Het risico op herhaling en het ernstige gevaar dat daarmee gemoeid is, leidde tot deze bestuurlijke maatregel.
De Algemene Plaatselijk Verordening biedt de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen en om herhaling te voorkomen. Daarbij kan een pand voor bepaalde tijd gesloten worden om de rust in een wijk of buurt te laten terugkeren. Het is overigens geen strafmaatregel tegen de eigenaar van het restaurant.

Reactie burgemeester

Burgemeester Han van Midden zegt in een reactie:
“Ik begrijp heel goed dat het voor een ondernemer een ernstige zaak is als zijn bedrijf gesloten wordt. Zeker in een tijd waar ook nog corona-maatregelen gelden. Het gaat mij echt om de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de omwonenden en andere ondernemers aan de Rembrandtgalerij. We zien in een korte tijd een oplopende escalatie van de gebeurtenissen. Ik ben in afwachting van het politieonderzoek. Op basis daarvan beslis ik of er aanvullende maatregelen nodig zijn.”

Getuigen

Getuigen van het incident en mensen die andere informatie hebben over de daders of het motief achter deze aanslagen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 zaak nummer 2022032751.
U kunt ook vertrouwelijk contact opnemen met het team Criminele Inlichtingen op 088-6617734.
Liever Anoniem? Geef uw informatie dan door via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000, www.meldmisdaadanoniem.nl
In Bureau Brabant werd maandag 7 februari jl. uitgebreid aandacht besteed aan de gebeurtenissen.

Bron: gemeente Roosendaal
Foto: ©Google Street View

Facebook5
Twitter
Follow Me
Tweet