Laatste nieuws:
Burgemeester Niederer sluit drugspand voor een half jaar

Burgemeester Niederer sluit drugspand voor een half jaar

Een drugspand aan de Ambrozijnberg gaat voor zes maanden op slot. Burgemeester Jacques Niederer komt tot dit besluit na een drugsvangst in deze woning, Met deze tijdelijke sluiting wil de burgemeester een eind maken aan drugsactiviteiten vanuit deze woning. De sluiting gaat in op 24 juni 2019 en duurt tot 24 december 2019.

Inval drugssquad

Bij een actie van de drugssquad op 11 maart jl. werden in het pand soft- en harddrugs gevonden. Het ging daarbij om xtc-pillen, brokken en poeders. Testen op alle producten gaven een positieve reactie op MDMA, een stof die verboden is gesteld in de Opiumwet. Verder werd er een hoeveelheid hennep aangetroffen en zijn er ook sporen van drugsgebruik in de woning gevonden. Zowel de huurder als de verhuurder/eigenaar van deze woning zijn op de hoogte gesteld van de sluiting. Aan de buitenkant van de woning komen stickers met de vermelding dat de woning op last van de burgemeester is gesloten.

Melden is belangrijk!

Burgemeester Jacques Niederer zegt over dit besluit: “Drugs zorgen voor overlast en gevoelens van onveiligheid. Terwijl iedereen in Roosendaal en in onze omliggende dorpen zich veilig moet kunnen voelen. Bovendien wordt er veel crimineel geld mee verdiend. Door de tijdelijke sluiting roepen we de overlast vanuit deze woning een halt toe en halen we dit pand uit het criminele circuit. Ik roep onze inwoners op om verdachte situaties te melden bij de politie of onze drugssquad.”

Drugsbeleid

De Opiumwet biedt burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden om de openbare orde te herstellen, om herhaling van de overtreding te voorkomen en de bekendheid van het pand als illegaal verkooppunt ongedaan te maken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij overigens niet van belang.

Drugssquad

Het is belangrijk dat burgers blijven melden waar de drugsoverlast plaatsvindt. Mede daardoor weten de politie, de drugssquad en de gemeente op welke plekken en tegen wie er actie nodig is. Met de gemeente Roosendaal komt u in contact via telefoonnummer 140165. De politie is bereikbaar via 0900-8844 en voor spoedgevallen belt u vanzelfsprekend 112. Blijft u liever anoniem en wilt u toch informatie doorgeven, kies dan voor de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bron en foto: gemeente Roosendaal

Facebook20
Facebook
Twitter