Laatste nieuws:
Burgemeester neemt maatregelen na schietincident

Burgemeester neemt maatregelen na schietincident

Burgemeester Jacques Niederer wil op korte termijn maatregelen nemen met betrekking tot het schietincident van afgelopen weekend in Roosendaal.

Niemand gewond
In de nacht van zaterdag 17 februari op zondag 18 februari 2018 beschoten onbekenden een woning aan de Amethistdijk. Er vielen daarbij geen gewonden. De politie onderzoekt de zaak. Het gaat mogelijk om een drugs gerelateerde actie. 

Onhoudbare situatie
Burgemeester Niederer: “Ik maak mij grote zorgen over de veiligheid van onschuldige omwonenden en voorbijgangers. Daar ligt mijn eerste prioriteit. Het kan niet zo zijn dat de onderwereld op straat regeert en de kogels je om de oren vliegen. Dat is een onhoudbare situatie. Samen met politie en het openbaar ministerie bekijk ik of, naast het strafrechtelijke onderzoek, andere maatregelen mogelijk zijn. Ik bedoel dan met name bestuurlijke maatregelen. De daders kunnen terugkomen en dat willen we met alle mogelijke middelen voorkomen.”

Maatregelen
Het zogenaamde lokale driehoeksoverleg wordt door de burgemeester bijeengeroepen. In dit overleg stemmen de officier van justitie, de teamchef van de politie en de burgemeester de te nemen maatregelen met elkaar af.

Bron: gemeente Roosendaal

JV

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us