Laatste nieuws:
Bunker zoekt...

Bunker zoekt…

Zo goed als iedereen kent wel een bunker in de buurt. Bunkers zijn in onze regio ruim aanwezig en vormen soms zelfs een vertrouwd deel van de straat of het landschap. De meeste hebben hun militaire functie verloren. Ze staan leeg en worden vaak verwaarloosd. Toch zijn bunkers vaak waardevol erfgoed. Ze vertellen een belangrijk stuk van de geschiedenis van onze regio en de verdediging van de grens ten noorden van Antwerpen.

Met het project BUNKER ZOEKT… willen Erfgoed Voorkempen bunkers op een frisse, positieve manier in de kijker brengen en stelt in het voorjaar 2019 leegstaande bunkers open voor adoptie! Iedereen met een creatieve geest kan zo’n bunker adopteren, alleen of samen met je school, vereniging, jeugdbeweging… Een tweetal maanden lang mag je dan in een bunker een creatief idee, project of activiteit uitwerken: een levensgroot kunstwerk, een fotogalerij, pop-up store of theehuisje binnenin…

Wil je meer weten? Kom op woensdag 12 december 2018 naar de infoavond voor alle kandidaat-adopteerders. Die vindt plaats om 19.30 uur in het kasteel Vrieselhof, Schildesteenweg 99 in Oelegem. Je kan jouw creatief idee voorstellen, meer te weten komen over de spelregels van het project en de adoptie-bunkers leren kennen.

INFO: toplina.puttemans@rldv.be, 03 312 98 72

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook6
Facebook
Twitter
Visit Us