Laatste nieuws:
Bredabaan krijgt nieuw asfalt

Bredabaan krijgt nieuw asfalt

De Bredabaan wordt opnieuw geasfalteerd tussen Wuustwezel en Maria-ter-Heide. De wegenwerken starten op 6 oktober en zullen ruim 3 weken duren. Tijdens deze periode is de gewestweg afgesloten voor doorgaand verkeer.

De afgelopen twee jaar is er in opdracht van de Vlaamse overheid hard gewerkt aan de Bredabaan in Gooreind. De riolering is vernieuwd en er zijn vrijliggende fietspaden aangelegd. Die werkzaamheden zijn eind september afgerond. Aansluitend zal de aannemer ook het wegdek vernieuwen. Het versleten asfalt wordt afgefreesd en er komt een volledig nieuwe toplaag in de plaats.

Acht kilometer nieuw wegdek in vier fasen

De werfzone begint aan het eind van de lintbebouwing in Wuustwezel en loopt helemaal door tot het kruispunt met de Essensteenweg en Sint-Jobsesteenweg (N117) in Maria-ter-heide. Dat is een afstand van bijna 8 kilometer. Om de hinder zo beperkt mogelijk te houden, worden de werken in vier fasen uitgevoerd.

Bredabaan krijgt nieuw asfalt

* Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan deze planning wijzigen.

Hinder tijdens de werken

Tijdens de werkzaamheden is de Bredabaan tussen Wuustwezel en Brasschaat afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat zal onvermijdelijk enige hinder met zich meebrengen.

Bredabaan krijgt nieuw asfalt
Bredabaan krijgt nieuw asfalt

De aannemer probeert de inritten van woningen en handelszaken zo veel mogelijk bereikbaar te houden. Gedurende twee of drie dagen moet je de auto elders parkeren. De aannemer verwittigt de omwonenden enkele dagen op voorhand.

De laatste info vind je op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay

Facebook72
Facebook
Twitter