Laatste nieuws:
Alle Brechtse scholen krijgen een '10 op 10' voor verkeersveiligheid

Alle Brechtse scholen krijgen een ’10 op 10′ voor verkeersveiligheid

In provincie Antwerpen nemen 245 scholen deel aan het project ’10 op 10’. Het label van dit project behalen de scholen in 3 fasen, met telkens een deellabel als beloning. De school werkt in elke fase aan bepaalde werkpunten rond het draagvlak en de doelstellingen: praktijklessen verkeer, veilige schoolomgeving en ouderbetrokkenheid. Als gemeentebestuur zijn we trots te melden dat alle scholen in Brecht reeds de 3 deellabels behaalden. Alle scholen op ons grondgebied krijgen een ’10 op 10’ om te werken aan verkeersveiligheid en een verkeersveilige school.

Sinds een aantal jaren voorziet het gemeentebestuur een budget in de begroting om de ’10 op 10’ scholen te voorzien van extra verkeersveilig materiaal. Denk aan de Octopuspalen, de verkeersbeugels vooraan de scholen en de gele Viktor Veilig mannetjes aan de oversteekplaatsen.

Vorig jaar werd, in samenspraak met alle directies, een volledige fietskoffer aangekocht. De koffer bestaat uit hoge en lage hellingen, 2 ladderplanken, verkeersborden en een set verkeerslichten. Dit alles om de leerlingen vlot te leren fietsen en de gevaren te herkennen in het verkeer. De koffer staat gestockeerd in basisschool De Brug maar mag door alle scholen gebruikt worden. Provincie Antwerpen steunt het project ’10 op 10’ en subsidieert de gemeente voor de aankoop van dit materiaal.

Vanaf dit schooljaar werd Brecht eveneens een Octopusgemeente. Dit wil zeggen dat Brecht voor alle Octopusscholen het lidgeld betaalt t.b.v. 60 euro per school. De scholen krijgen hiervoor campagnemateriaal voor verkeersacties, toegang tot het digitale leerplatform en een Octopuslabel voor aan de schoolpoort.

Bron en foto: gemeente Brecht

JH

Facebook5
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us

Lees meer:

Mag je huisbaas een sleutel bijhouden van je huurwoning

Mag je huisbaas een sleutel bijhouden van je huurwoning?

Ga je huren, dan krijg je van de verhuurder de sleutels tot je nieuwe stek. …

Brug 4 (Handelslei Brugstraat) tijdens herfstvakantie afgesloten

Brug 4 (Handelslei/Brugstraat) tijdens herfstvakantie afgesloten

Tijdens de herfstvakantie van zaterdag 27 oktober (6 uur) tot en met vrijdag 2 november …

26/10 Eén dag tegen woninginbraken

26/10 Eén dag tegen woninginbraken

In België worden meer dan 6 inbraken geregistreerd per uur! Ontdek wat je moet doen …