Laatste nieuws:
Brechtse fietshappening

Brechtse fietshappening

Alle Brechtse wielerclubs (13 clubs die samen goed zijn voor ongeveer een 800-tal fietsende leden) komen jaarlijks samen tijdens de Brechtse Fietshappening voor een gezamenlijke vriendschappelijke trainingsrit. Er is een gevarieerd aanbod in afstanden en tempo’s voor de wielertoeristen als voor de mountainbikeliefhebbers. Verder wordt er ook een kidsmountainbiketoer voorzien. Dit jaar wordt de organisatie in handen genomen door de wielerclubs van Sint-Job-in’t-Goor.

De begeleide trainingsritten voor de wielertoeristen starten tussen 8.00 en 8.45 uur (afhankelijk van de afstand). Er wordt telkens in groep gereden onder begeleiding van enkele wegkapiteins en een volgwagen (die je kan depanneren bij pech). Je kan vrijblijvend kiezen of je deelneemt aan 90, 75 of 60 km. Van de verschillende afstanden starten er telkens 2 aparte groepen, met elk een eigen fietstempo.

Om 8.30 uur start er een begeleide mountainbiketocht voor volwassenen (40 km) en één voor kinderen van 8 tot 12 jaar (20 km). Slingerend over smalle paadjes tussen dikke bomen, over boomstammetjes en door los zand, van steile heuveltjes naar beneden. Een pro begeleidt de kidstocht en leert hen de kneepjes van het vak. De aanwezigheid van een begeleidende ouder is wenselijk voor de kids.

Na afloop kan je gezellig napraten en genieten van een frisse pint of frisdrank. Over jouw fiets hoef je je alvast geen zorgen te maken, want er is een gratis bewaakte fietsstalling voorzien.

Waar? Vertrek zaal ‘t Goorhof te Sint-Job-in’t-Goor.
Wanneer? Zondag 10 september 2017
Inschrijven? Ter plaatse aan 1 euro per persoon (voor de kinderen is er een leuk geschenk)
Meer info? Mail naar sportdienst@brecht.be

Bron en foto: gemeente Brecht

JH

Facebook30
Facebook
Twitter
Visit Us