Laatste nieuws:
Brasschaats poezenasiel krijgt energiesteun

Brasschaats poezenasiel krijgt energiesteun

Vlaams Dierenminister Ben Weyts (N-VA) heeft een eenmalige energiesteun van € 1.871 toegezegd aan dierenasiel CATDET vzw in Brasschaat. CATDET vzw biedt een warme thuis, een warme mand voor oudere, gedumpte, vaak niet-herplaatsbare poezen.

Ook dierenasielen

“Niet enkel gezinnen en bedrijven werden geconfronteerd met een fors gestegen energiefactuur”, zegt Weyts. “De dierenasielen krijgen nu een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen van de afgelopen maanden, zodat ze hun goede werk kunnen verderzetten.”

Eenmalige extra inspanning

Tot voor kort kregen dierenasielen helemaal géén structurele steun vanuit de overheid. In 2020 kwam daar onder Vlaams minister van Dierenwelzijn Weyts verandering in. Ondertussen kunnen de asielen rekenen op structurele financiële steun van Vlaanderen. Daarbovenop wilde Weyts een eenmalige extra inspanning doen, specifiek voor de fors gestegen energiefacturen. Hij heeft nu € 663.000 uitgekeerd aan de erkende Vlaamse dierenasielen om te helpen met hun hoge energiefactuur. Het concrete bedrag dat wordt uitbetaald is afhankelijk van de grootte van het asiel en dus van het energieverbruik en de gemaakte kosten.

Fantastisch werk

Voor CATDET vzw Pauwelslei 37 in Brasschaat gaat het over een bedrag van € 1.871 euro. “Dierenasielen doen fantastisch werk, dus we willen hen letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan”, zegt Vlaams minister Weyts. “De medewerkers en vrijwilligers voorkomen en verhelpen veel dierenleed. We mogen hen ook niet vergeten wanneer de energiefactuur aankomt.”

MLH

Foto: Noordernieuws.be

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen