Laatste nieuws:
Brasschaat: VtbKultuur wordt Cultuursmakers

vtbKultuur wordt Cultuursmakers

De Brasschaatse afdeling van Cultuursmakers zet tussen 18 mei en 1 juni de nieuwe naam van vtbKultuur en het programma-aanbod van de vereniging in de kijker met een opvallende caravan die je kan vinden aan de bibliotheek op het Armand Reussensplein in het centrum van de gemeente. De caravan is elke middag geopend (uitgezonderd maandag) waar medewerkers van Cultuursmakers je graag een woordje uitleg geven over de werking van de vereniging en je trakteren op een lokale lekkernij.

Cartoons bekijken

Naar aanleiding van 100 jaar vtbKultuur organiseerde Cultuursmakers vzw een internationale cartoonwedstrijd rond ‘cultuur verbindt mensen’. Uit 61 landen kwamen meer dan 1000 tekeningen binnen. Een vakjury koos 3 internationale winnaars en de beste Vlaamse inzending. Die vier winnende cartoons zijn van 19 mei tot 1 juni te bewonderen in de hal van de Brasschaatse bibliotheek, samen met een selectie van 25 andere deelnemende cartoons. Wie de tentoonstelling bezoekt, kan ook zijn voorkeur geven aan een cartoon. Op elke stopplaats van deze reizende tentoonstelling kunnen de bezoekers een stem uitbrengen. Eind oktober worden de stemmen geteld en zal de winnaar van de ‘publieksprijs’ bekend zijn. Ook organiseert Cultuursmakers Brasschaat nog een kleurwedstrijd voor kleuters en een tekenwedstrijd voor kinderen van de lagere school. Iedereen die voor 31 mei een tekening of kleurplaat binnenbrengt in de bib, krijgt een attentie. Prijsuitreiking is voorzien op 8 juni.

Brasschaat: VtbKultuur wordt Cultuursmakers
Winnende inzending van Charli uit Cuba

Animatie in en rond de caravan

Rond de caravan valt nog heel wat te beleven. Zaterdag 21 mei staan volksspelen op het programma en treedt volksdansgroep Mie Katoen op. Zondag 22 mei is er Thee-atraal. Thee-sommelier Veerle Lambrechts en vertelster Madeleine Nieuwlaat laten je genieten van thee en vertellingen. Tot slot van het event treedt op zondag 29 mei treedt Chantal Krekels (harp, viool, zang) in de ‘leesliving’ van de bib op.

Meer info kan je vinden op www.cultuursmakers.be/brasschaat

(MLH)

Logo © Cultuursmakers vzw

Facebook2
Twitter
Follow Me
Tweet