Brasschaat: Tiende editie Antwerp Classic Car Event op 7 en 8 Mei

Brasschaat: Tiende editie Antwerp Classic Car Event op 7 en 8 Mei

Meer dan duizend oldtimers zullen tijdens het weekend van 7 en 8 mei de Hemelweide van het Park van Brasschaat inpalmen op de tiende editie van het Antwerp Classic Car Event (ACCE).

Het tweedaagse evenement wordt opgebouwd rond het vertrek van de deelnemers aan de ‘Tour Amical’, een gerenommeerde buitenlandse rally voor Classic & GT Cars. Als omkadering wordt voor de zesde keer de ‘Antwerp Classic Tour’ georganiseerd, met start en aankomst in Brasschaat. Hiervoor hebben 200 deelnemers zich aangemeld. Tijdens de tocht doorheen het noorden van Antwerpen nemen dit jaar oldtimers tot en met het bouwjaar 1991 deel, terwijl in een andere categorie nieuwe en klassieke wagens van het type Grand Tourisme (Porsche, Ferrari, Lamborghini…) aan de start komen op het podium van het Antwerp Classic Car Event.

De laatste editie van het Antwerp Classic Car Event stond in 2019 op de kalender. Toen bezochten meer dan 10.000 bezoekers het unieke event. Nadien strooide Corona roet in het eten. Vooral de static show, die het ganse weekend gratis toegankelijk is, lokt veel belangstellenden naar de Hemelweide. Je kan een bezoek aan de glimmende bolides en pareltjes van oude wagens brengen tussen 9 en 18 uur.
Brasschaat: Tiende editie Antwerp Classic Car Event op 7 en 8 Mei

Tour Amical

In het podiumgebeuren staat de aanmelding en officiële registratie van de deelnemers en hun wagens aan de Tour Amical 2022 centraal. Deze oldtimerrally, dit jaar editie achttien, wordt verreden tussen 10 en 18 mei in het Spaanse binnenland met ritten tussen Gerona en Marbella. De auto’s worden tijdens het ACCE in Brasschaat gekeurd en nadien vervoerd met 32 vrachtwagens richting Spanje. Terwijl de vrachtwagens de bolides in colonne zondagnacht naar Spanje brengen, vertrekken de 230 teams op 10 mei via Brussels Airport naar Gerona. Een hele logistieke operatie, want ongeveer 500 deelnemers maken de trip mee. In Gerona pikken ze hun oldtimers op en rijden dan elke dag een rit langsheen Barcelona, Valencia, Madrid, Càceres, Sevilla tot het eindpunt Marbella. Er zijn diverse categorieën waarin de wagens uitkomen, naargelang de ouderdom en de ambitie van de rijders. Voor sommige deelnemers primeert de snelheid en de verreden tijd, al dan niet met strafpunten. Anderen verkiezen een rustige rit met meer oog voor de natuur, de omgeving en vooral het samenzijn met vrienden die hun passie voor oldtimers delen.

Het volledige programma van het Antwerp Classic Car Event kan je terugvinden op www.acce.be.

(MLH)

Foto’s: MLH & Acce.be

Facebook188
Twitter
Follow Me
Tweet