Laatste nieuws:
Brasschaat krijgt gloednieuw Multimovepad

Brasschaat krijgt gloednieuw Multimovepad

Overal in Vlaanderen creëren het Agentschap Natuur en Bos, samen met Sport Vlaanderen en de lokale gemeentebesturen, Multimovepaden. Daarmee willen ze kinderen op een speelse manier laten bewegen in een natuurlijke en uitdagende omgeving.

Tijdens een leuke wandeling door de natuur via een reeks natuurlijke hindernissen en houten constructies ontstaat er een ideale mix van bewegen, ravotten en natuurbeleving. Uiteraard is het Multimovepad ook gewoon als wandelpad te gebruiken. Ideaal dus voor ouders en begeleiders die even de benen willen strekken terwijl de kinderen zich volop kunnen uitleven.

Eerste van de provincie Antwerpen

Het eerste Multimovepad van de provincie Antwerpen komt in Brasschaat, de Brusselse Bossen, met als startpunt de Kattekensberg aan de Elizalei. Op zaterdag 21 mei 2022 wordt het officieel geopend met een ravot-kinder-namiddag vanaf 14u. Kinderen en volwassen zijn van harte welkom om de twintigtal ‘beweegplekken’ te ontdekken waaronder evenwichtsbalken, een klimpiramide, een apenbrug,… . Tot 16u kan je ook deelnemen aan een zoektocht, is er kindergrime en mag je kampen bouwen. Wie wil kan deelnemen aan de crea-ateliers van Academie Noord. Na de startdag blijft het pad van zonsopgang tot -ondergang open voor iedereen. Het Brasschaatse Multimovepad is
2 km lang en toegankelijk voor rolwagens, buggy’s en kinderwagens. Mensen met een beperking kunnen op diverse plaatsen ook deelnemen aan bepaalde doe-actviteiten.

MLH

Foto: © gemeente Brasschaat

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet