Laatste nieuws:
Brasschaat klaar voor BK wielrennen

Brasschaat klaar voor BK wielrennen

De parkgemeente knoopt op zondag 31 juli 2022 aan bij een organisatiereeks van vijf Belgische kampioenschappen wielrennen op een rij. Tot en met 2026 wordt immers elk jaar een BK verreden over de Bredabaan. Op dat moment zal het exact 100 jaar geleden zijn dat in Brasschaat het eerste officiële Belgisch kampioenschap wielrennen georganiseerd werd.

Onder impuls van Braschaatenaar Alfred Martougin, toen Algemeen Voorzitter van de Belgische Wielerbond, werd in dat jaar voor het eerst in de geschiedenis van de Belgische Wielrijdersbond, het Belgisch kampioenschap wielrennen over één dag betwist met aankomst in Brasschaat. Voordien werd die wedstrijd altijd gespreid over meerdere etappes en dagen. Brasschaat zou van 1926 tot en met 1930 en nadien ook in 1933 en 1936 aankomstgemeente worden voor het kampioenschap van de profs. In aanloop naar het feestjaar 2026, wordt er elk jaar een tricolore trui uitgereikt. Dit jaar zijn de nieuwelingen aan de beurt. Volgend jaar wordt het BK junioren georganiseerd, een jaar later dat voor de Beloften en Elite zonder contract. In 2025 staat het BK Tijdrijden voor profs op het programma. Orgelpunt wordt het Belgisch Kampioenschap voor profs op 28 juni 2026, exact 100 jaar na datum van de eerste organisatie.

Brasschaat klaar voor BK wielrennen2

Publiekdorp

Volgende zondag, 31 juli, kan je de renners doorlopend aan het werk zien op het parcours via de Hemelakkers, Miksebaan, Bredabaan, Guyotdreef, Lage Kaart, Hoogboomsteenweg, Hermanlei, Hoge Kaart, Frilinglei, Latourlei, Vriesdonk en dan terug via de Bredabaan naar de Hemelakkers. Voor de wielerliefhebbers is het sportieve gebeuren gratis te bekijken en is er een groot publiekdorp met drankstands en foodtrucks aan de start- en aankomstzone aan de Driehoeksweide aan de Hemelakker. De dames vertrekken om 10.30 uur. Na 4 ronden is omstreeks 11.50 uur de nieuwe kampioen bekend. De renners in de categorie heren eerstejaars vertrekken om 13.30 uur en rijden vijf ronden met aankomst omstreeks 15.10 uur. De heren tweedejaars rijden zes ronden en vertrekken om 16.15 uur (aankomst 18.15 uur).

Alle info kan je ook vinden op http://www.bkbrasschaat.be.

Logo: © BKBrasschaat / N8cycling – BASJ
Logo: © Belgian Cycling / KBWB

MLH

Facebook118
Twitter
Follow Me
Tweet