Laatste nieuws:
Brassbands strijden voor de eer tijdens Brasspartij #4

Brassbands strijden voor de eer tijdens Brasspartij #4

Na het succes van vorig jaar strijkt de Brasspartij opnieuw neer in het Harmoniepark in Antwerpen. Op zondag 26 mei strijden 5 Belgische en Nederlandse brassbands om de muzikale eer. Het Harmoniepark wordt zo weer een dagje New Orleans aan de Schelde.

Vijf Belgische en Nederlandse brassbands zorgen voor een onvergetelijk feest. Samen met alle andere toeschouwers kiest u mee de winnaar. Deze vierde editie van Brasspartij belooft muzikaal vuurwerk met vijf bijzondere bands van topniveau.

Nele Van den Broek is de master of ceremony die de bands bijstaat op hun pad naar eeuwige roem. Ongefilterd en met gevoel voor humor. Met haar project Nele Needs A Holiday stond ze in de finale van Humo’s Rock Rally. Nele is een veelzijdig muzikante die houdt van theatrale uitvoeringen. Dat is ook de waar de Brasspartij om draait: live muziek, improvisatie en veel warmte.

DJ Mister Mix Nix zorgt voor sfeervolle plaatjes tussen de verschillende battles.

De Brassbands

Volgende brassbands bezorgen u een topnamiddag in het Harmoniepark:

Ago Benin Brass (Brussel)
Authentieke grooves en melodieën uit West-Afrika met eigentijdse Brusselse arrangementen en composities. Dat is wat deze negenkoppige Brusselse-Beninese fanfare naar zal Antwerpen brengen.

Met bassdrum en kleine trom getuigen ze met deze opzwepende muziek van hun ongebreidelde levensvreugde. De sax, tuba en vier trompetten voegen een jazzy en melodieuze toets toe aan het geheel. Samen met hun wonderlijke en kleurrijke live-présence is AGO! Benin Brass een band die oren en ogen verwent.
Ago Bnin Brass is een MET-X productie.

Amsterdam Klezmer Band (Amsterdam)
Muziekliefhebbers die het geluk hadden de Amsterdam Klezmer Band al in het OLT in 2016 te zien, weten dat ze getrakteerd gaan worden op een (dans)feest.

Zoals de bandnaam al doet vermoeden speelt AKB Klezmer die mede geïnspireerd is door muziek van de Balkan. Invloeden van zigeunermuziek en jazz maken dat hun muziek niet eenvoudig in een hokje te plaatsen is. Deze internationaal geroemde band speelde al meerdere festivalweides en concertzalen plat.

De Pandoering (Antwerpen)
Geen onbekenden. Noch voor de stad, noch voor de Brasspartij. Als winnaars van de eerste editie komen zij dit jaar terug als uitdager van de andere bands.

Wat krijg je wanneer je zeven muzikanten met een behoorlijk van elkaar verschillende muzikale achtergrond bij elkaar zet? Een ‘Pandoering’ rond uw oren, begot! Dit collectief brengt een balkan & jazzy getint, opzwepend brassgeluid voort.

Heavy Hoempa (Uden)
Heavy Hoempa bestaat uit 7 blazers en een drummer die tot het gaatje gaan!
Massive Brass Rock met een dikke knipoog naar de hardrock en metal. Heavy Hoempa brengt verrassende uitvoeringen van herkenbare ‘gouwe ouwe’ van o.a. Metallica, Motörhead, Guns ‘n’ Roses, Iron Maiden en AC/DC.

Stevige kost, in een luchtige presentatie. Maar altijd met een volume waar je haren van gaan wapperen!​

Les Fanfoireux (Brussel)
Les Fanfoireux is ontstaan uit een vriendengroep met een gezamenlijke liefde voor muziek, feest een vrijheid.

De Fanfoireux brengen de ritmes tot op het bot. De mix van koper, gitaar, drums en contrabas brengt je rechtstreeks naar de zon en het feest! De Fanfoireux is de vaste begeleidingsband van de Majorette Ketet.

De battle rondes

De vijf brassbands strijden in de verschillende afvalrondes met elkaar. Het applaus bepaalt de winnaar. Vanaf de tweede ronde valt er elke keer een band af.

vrije set: elke band stelt zich voor met eigen nummers
opgelegde cover van een bekende hit
percussie, improviseren op een beat, band valt in
finale: beide bands starten met een sterke solo. De band valt in

De routes

Wil je graag meewandelen met één van de Brassbands. Om 13.30 uur vertrekken zij al musicerend van de volgende startlocaties naar het Harmoniepark:

Café Cantaloop (Frans Van Hombeekplein) – AGO Benin Brass
Buurthuis De reus (Lange Leemstraat) – Amsterdam Klezmer Band
Groen Kwartier (Artsen zonder Grenzen straat) – De Pandoering
Café Kamiel (Markgravelei) – Heavy Hoempa
Dienstencentrum Van Schoonbeke (Van Schoonbekestraat) – Les Fanfoireux

Praktisch

zondag 26 mei 2019 vanaf 13.30 uur
de wedstrijd duurt tot 18 uur. DJ Mister Mix nix draait nadien plaatjes tot de dansbenen moe zijn.
Trakteer uzelf op hapjes en lekkere streekbieren op het gezellig terras
Harmoniepark
Gratis
Met vragen kan u terecht bij cultuur2018@antwerpen.be

Bron: Antwerpen.be

Facebook22
Facebook
Twitter
Visit Us