Laatste nieuws:
bouwwerken-nieuw-dienstencentrum-gaan-in-januari-van-start

Bouwwerken nieuw dienstencentrum gaan in januari van start

Het lokaal dienstencentum ’t Gasthuis wordt in januari met de grond gelijk gemaakt om dan eind juni te herrijzen als een gloednieuw gebouw, uitgerust met alle moderne voorzieningen. De afbraak en heropbouw zullen, als de weergoden ons goed gezind zijn, slechts zes maanden in beslag nemen.
Het huidige lokaal dienstencentrum (LDC) in de Nollekensstraat is een achterbouw van de Sint-Jozefkliniek en kwam er in 1977. De achterbouw voldoet niet meer aan de vereisten voor een modern LDC. Een eerste technisch onderzoek wees uit dat de achterbouw verbouwen minstens even duur is als een vervangende nieuwbouw. De gemeente kiest dus voor dat laatste. De kostprijs is 922.180,65 euro. We kunnen echter rekenen op een Vlaamse subsidie van 612.418 euro.

Voor iedereen toegankelijk
Het LDC telt geen verdiepingen. Zo is het toegankelijk voor minder mobiele mensen. Bij de sanitaire inrichting wordt uiteraard een mindervalidentoilet voorzien. Naast de toegankelijkheid schenken we ook aandacht aan een comfortabele uitrusting met oog voor het milieu. Er zijn drie grote zalen voor ontspanning, vorming en infomomenten. De drie zalen kunnen samengevoegd worden tot één grote zaal bij grotere activiteiten. In de grote ontmoetingsruimte komt een toog en een goed uitgeruste keuken met berging. Daarbovenop voorzien we vier bureaus die ingezet kunnen worden als spreekruimtes.

Werking blijft gegarandeerd
Tijdens de bouwwerken doen we ons best om de werking van het LDC voort te zetten. Eten kan vanaf januari op maandag, woensdag en vrijdag in de cafetariazaal van Woon- en Zorgcentrum De Bijster. Twee keer per maand vinden hier ook activiteiten plaats. Andere diensten en activiteiten verhuizen dan tijdelijk naar enkele lokalen van de voormalige De Bijster. Het zal even behelpen worden, maar dat zal na de opening van het nieuw dienstencentrum snel vergeten zijn. Zit je met vragen over de werking en de bouwwerken, neem dan gerust contact op met het dienstencentrum.

Bron en foto: gemeente Essen

JV

Facebook13
Facebook
Twitter
Visit Us