Laatste nieuws:
Bouw nieuwe zaal gestart

Bouw nieuwe zaal gestart

De bouw van de nieuwe polyvalente zaal op het Marktplein is deze week van start gegaan. Projectontwikkelaar Bruggen in Cappellen deed al enkele voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van werfketen. De eigenlijke werken beginnen in de loop van deze week met het uitgraven van de bouwput (voor de fundering).

De bouw van de nieuwe zaal in het kader van het ontwikkelingsproject KAP3LLEN zou normaal eind maart al starten, maar de werken werden uitgesteld omdat één persoon een beroep tegen de bouwvergunning indiende. Ondertussen werd dat beroep niet ingewilligd door de bestendigde deputatie.

De polyvalente zaal wordt een cirkelvormig gebouw met veel glaspartijen. In feite gaat het om een foyer en twee zalen: een grote voor festiviteiten tot maximum 700 personen, en een kleinere tot 100 personen. De twee zalen zullen volledig autonoom te gebruiken zijn, maar samen kan ook.

Het complex wordt het neusje van de zalm op het vlak van uitstraling, toegankelijkheid, duurzaamheid, verwarming, koeling en theatertechnieken. Aan de kant Bevrijdingslei wordt een nieuw park aangelegd, ook elders wordt extra groen aangeplant. Verder wordt er voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsers voorzien.

Als alles volgens planning verloopt, neemt Kapellen het nieuwe complex eind 2019 in gebruik.

Een brochure met meer informatie over de nieuwe polyvalente zaal valt eind augustus-begin september in alle Kapelse brievenbussen. Binnenkort zijn de werken op het Marktplein ook 24 op 24 live te volgen via kapellen.be

Bron en foto: gemeente Kapellen

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us