Laatste nieuws:
boseigenaars-uit-essen-planten-1490-inheemse-struiken-aan-in-hun-bos

Boseigenaars uit Essen planten 1490 inheemse struiken aan in hun bos

Zaterdag 19 november halen een 16-tal boseigenaars van de Horendonkse bossen en woonbos De Wildert in Essen hun zelf samengestelde bosrandpakketten op. Met de spade in de hand planten ze nieuwe bosranden aan. In totaal gaat het over 1490 inheemse struiken.

Met ondersteuning van de Bosgroep Antwerpen Noord promoot de gemeente Essen de aankoop en aanplant van heel wat inheemse struiksoorten. Uit het uitgebreide aanbod kozen de eigenaars zo’n 1490 stuks hazelaar, haagbeuk, meidoorn, hulst, … waardoor de soortenvariatie sterk verhoogt. Bovendien realiseert iedere boseigenaar met deze aanplant een nieuw biotoop voor vlinders, bijen en allerhande vogels in de bosrand.

Gedeputeerde voor Leefmilieu en Natuur Rik Röttger: “Het initiatief van de Bosgroep Antwerpen Noord en de gemeente Essen zorgde intussen voor meer dan 5,6 km nieuwe bosrand gerealiseerd bij 61 eigenaars. Voor de provincie Antwerpen is het van groot belang om dit initiatief te blijven promoten.”

Bosgroep Antwerpen Noord ondersteunt en adviseert boseigenaars bij een duurzaam bosbeheer met aandacht voor natuur en maatschappelijke relevantie. Verhoogde betrokkenheid en inzet van boseigenaars en hun omgeving draagt bij tot een verantwoorde en gedragen toekomst.

Wanneer: Zaterdag 19 november 2016 van 9 tot 10.30 uur
Waar: Gemeenteloods Essen, Heuvelplein 23, 2910 Essen

www.bosgroep.be

JV

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us