Laatste nieuws:
Boompittenten opgehangen in domein Franciscanessen

Boompittenten opgehangen in domein Franciscanessen

Deze zomer kan je opnieuw avontuurlijk logeren in de bomen van het prachtige kloosterdomein Franciscanessen in Gooreind. Vier boompittenten van kunstenaar Dré Wapenaar werden er woensdag opgehangen op drie meter hoogte. “Vorig jaar was het al een enorm succes en dit jaar valt er nog meer te beleven in het domein”, vertelt Wuustwezels schepen van toerisme Ilke Pompen (CD&V).

Nog meer beleven

De bijzondere, druppelvormige tenten zijn een initiatief van Kempens Landschap, het lokaal bestuur Wuustwezel en Terra Nova, het zomerprogramma van de provincie Antwerpen. Vorig jaar waren er heel wat belangstellenden voor deze unieke accommodatie, waarin twee volwassenen en twee kinderen kunnen slapen. “En deze zomer kan je nog meer beleven in het domein”, vult schepen Ilke Pompen aan. “Het nieuwe beleefpad Nonnekespad, met houten speeltuigen en luisterpalen, opent op 26 juni en tijdens de zomermaanden is er een fototentoonstelling in openlucht van de Wuustwezelse fotoclub Focus4Art.”

Boompittenten opgehangen in domein Franciscanessen 2

Lovende reacties van bezoekers

“We zijn blij dat we mensen opnieuw de kans kunnen geven om hier te logeren tussen de statige bomen van de dreef”, vervolgt Ilke Pompen. “Vorig jaar was het een enorm succes en ontvingen we lovende reacties van de bezoekers. Het is dan ook het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen het lokaal bestuur, Kempens Landschap en Terra Nova.”

Overnachting

Wie een overnachting boekt in een boompittent in domein Franciscanessen, krijgt naast een eigen boompittent ’s ochtends een heerlijk vers ontbijt. Je kan er bovendien gezellig barbecueën en genieten van de rust in het speciaal ingerichte kampdorp. Gemotiveerde vrijwilligers van Toerisme Wuustwezel zorgen ervoor dat gasten niets tekort komen.

Reserveren doe je eenvoudig online via www.terranova.be. Je vindt er ook meer informatie over de tarieven en beschikbare data.

Bron en foto’s: Lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook102
Twitter
Follow Me
Tweet