Laatste nieuws:
Boombruggen voor eekhoorns in Essen

Boombruggen voor eekhoorns in Essen

Op dinsdag 9 oktober worden op verschillende plekken in Essen boombruggen opgehangen. Dat zijn dikke touwen die ervoor zorgen dat diersoorten die in bomen leven, veilig de oversteek kunnen maken naar een ander gebied. Er komen drie boombruggen aan de Kalmthoutsesteenweg, twee in het Statiebos aan de Stationsstraat en drie in de Horendonkse bossen. Hier ziet u de kaart. Het is mogelijk dat er eventjes lichte verkeershinder is tijdens het ophangen van de boombruggen.

Wat is een boombrug?

Een boombrug is een eenvoudige constructie die een oversteek biedt voor diersoorten die in bomen leven, voornamelijk eekhoorns. Momenteel zijn er in Vlaanderen twee types boombruggen: een speciaal ontworpen constructie bovenop een portiek voor wegsignalisatie of via dikke touwen tussen de kruinen van de bomen.

Het belangrijkste voor de goede werking van een boombrug is dat het voldoende hoog boven het verkeer staat en dat het zeer goed aansluit op de kruinen van de bomen. Hoe breder de weg en dus hoe verder de boomkruinen van elkaar staan, hoe minder goed de boombrug zal werken.

Het plaatsen van de boombruggen is een initiatief van Regionaal Landschap De Voorkempen vzw. Meer info via https://www.rldevoorkempen.be/node/637

Bron: gemeente Essen
Foto: Noordernieuws.be

Facebook84
Facebook
Twitter
Visit Us