Laatste nieuws:
Boer zoekt dichter – Poëzie van ‘t veld

Boer zoekt dichter – Poëzie van ‘t veld

Gedichtenoproep in de Noorderkempen

8 gemeenten uit de Noorderkempen roepen inwoners op om een gedicht te schrijven over hun bloeiende land- en tuinbouwsector. Hiermee zetten zij de gewassen die in hun gemeente geteeld worden extra in de kijker. Antje De Boeck, plattelandsdichter van dienst, zal de geselecteerde gedichten voordragen. De filmpjes hiervan zullen raadpleegbaar zijn via een 50-tal infoborden, verspreid over de gemeenten.

Gedichtenoproep
Wuustwezel, Kalmthout, Hoogstraten, Brecht, Essen, Merksplas, Arendonk en Ravels slaan de handen in elkaar om hun sterke land- en tuinbouwregio bekender te maken bij hun inwoners en bezoekers. En daar dagen zij hun inwoners graag voor uit! Elke inwoner kan tot en met 21 juni 2018 een gedicht indienen met als onderwerp 1 van de 15 opgegeven landbouwgewassen. De geselecteerde gedichten worden voorgedragen door Antje De Boeck en zijn raadpleegbaar via infoborden over de verschillende gewassen.

“In het verleden stonden inwoners dichter bij de landbouw dan nu en dat merken we. Daarom is het belangrijk dat we samen werken aan een sterker draagvlak voor land- en tuinbouw en het platteland. We merken bijvoorbeeld nog heel vaak dat mensen die voorbij landbouwvelden fietsen of wandelen, vragen hebben bij de gewassen die er geteeld worden. Onbekend is en onbemind en daar willen we iets aan veranderen. Vandaar het idee om infoborden over deze gewassen te plaatsen. Door deze gedichtenoproep betrekken we de inwoners rechtstreeks bij het onderwerp en geven we de infoborden een extra culturele dimensie.” vertelt May Aernouts, Schepen van landbouw van Wuustwezel.

Waddisda…ophetveld?
De gedichtenoproep kadert binnen het project ‘Waddisda… ophetveld’. Het project werkt aan draagvlak en begrip voor land- en tuinbouw. Hiervoor werden mobiele infoborden ontwikkeld over 15 verschillende landbouwgewassen. Deze infoborden worden verspreid over fiets- en wandelroutes in de 8 verschillende gemeenten. Bij elk gewas hoort een gedicht, dat geselecteerd wordt uit de inzendingen. De filmpjes van de gedichten kunnen op smartphones bekeken worden via de QR-code op de infoborden. Dit is een project van Pleckske vzw i.s.m. Innovatiesteunpunt en RURANT dat ondersteund wordt door LEADER Provincie Antwerpen.

15 teelten
· Bieten
· Vlinderbloemigen
· Aardappelen
· Granen
· Aardbeien
· Gele mosterd
· Kolen
· Kersen
· Bloemstroken
· Schorseneren
· Chrysanten
· Asperges
· Dahlia’s
· Pompoenen
· Kiwibes

PRAKTISCHE INFO
Indienen gedichten:

Gedichten kunnen tot en met 21 juni 2018 ingediend worden via info@rurant.be of per post aan RURANT, Kamp C, Britselaan 20, 2260 Westerlo.

Wie:
Inwoners van Wuustwezel, Kalmthout, Hoogstraten, Brecht, Essen, Merksplas, Arendonk en Ravels.

Meer info en deelnemingsvoorwaarden:
info@rurant.be of 014 85 27 07

www.innovatiesteunpunt.be/waddisda

Bron en foto’s: RURANT

Facebook13
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us