Laatste nieuws:
Boeiend jaarprogramma start met nieuwjaarshappening in OKA Cultuurcentrum
Patrick Riguelle en Jan Hautekiet ©Joost Joossen

Boeiend jaarprogramma start met nieuwjaarshappening in O*KA Cultuurcentrum

vtbKultuur verwelkomt grote namen in Kalmthout

Regisseur Jan Verheyen horen vertellen hoe je een film maakt of wegdromen naar Parijs tijdens het optreden van Patrick Riguelle en Jan Hautekiet? Het zijn maar twee van de vele activiteiten die vtbKultuur in 2019 inricht in Kalmthout. Voor tien euro kan je met het hele gezin lid worden en geniet je bij elke activiteit van mooie kortingen. Stijn By Me sprak met voorzitter Alain ‘T Kindt en bestuurslid Edgard Meuleman over het veelbelovende jaarprogramma.

Heren, jullie waarschuwen al meteen voor een zakkenroller en hypnotiseur!

“Begin januari mochten wij als Kalmthoutse afdeling van vtbKultuur de provinciale nieuwjaarsreceptie organiseren. Toen zakten leden vanuit gans Vlaanderen af naar het Arboretum. Ons eigen werkingsjaar openen we met een bijzondere nieuwjaarshappening in het O*KA Cultuurcentrum in Kalmthout op zondag 27 januari”, vertelt voorzitter Alain ‘T Kindt. “We gaan nog niet veel verklappen, maar we willen u wel waarschuwen dat “The Charming Thief” ook is uitgenodigd. Gelukkig is hij de meest vriendelijke zakkenroller en hypnotiseur die u ooit zal ontmoeten.”

Ook kunst- en geschiedenisliefhebbers komen aan hun trekken?

“In maart staan er twee interessante lezingen op ons programma. Samen met het Davidsfonds nodigen we op 19 maart Peter De Laet uit. Hij geeft een uiteenzetting over kunstenaars in de barok-periode. Dr. John van Schaik komt op 21 maart alles vertellen over De Katharen, de meest bekende ‘ketters’ van het christendom”, geeft bestuurslid Edgard Meuleman mee.

Ook de geplande optredens ogen veelbelovend.

“Muziekliefhebbers moeten zeker zaterdag 27 april aankruisen in hun agenda”, merkt Alain ‘TKindt op. “Dan viert Cliff & The Shadows Forever Guitar Syndicate hun 35-jarig jubileum in Kalmthout. Deze internationaal bejubelde coverband brengt een ode aan Cliff Richard & The Shadows. Met hun muzikale voorstelling ‘La Vie est Riguelle: Paris L’Amour’ nemen Patrick Riguelle en Jan Hautekiet u op 12 oktober mee naar Parijs. Edith Piaf, Brel en Aznavour reizen ook mee”, vult Edgard Meuleman aan.

Jan Verheyen
Jullie halen ook filmregisseur Jan Verheyen naar Kalmthout?

“De bekende filmmaker Jan Verheyen, regisseur van onder meer de films van FC De Kampioenen en De Collega’s 2.0 vertelt hoe een goede film volgens hem in elkaar steekt. En ook wat je vooral niet moet doen bij het maken van een film. Op 15 november heb je een ideale gelegenheid om regisseur Jan Verheyen te ontmoeten en hem enkele vragen te stellen.”

Het werkingsjaar sluiten jullie af met geschiedenis en reizen.

“We vervolledigen ons werkjaar met een boeiende reisreportage en een stukje unieke geschiedenis. Op 17 oktober nodigen we kolonel E. Rombouts uit. Hij schetst de figuur van Hugo Van Kuyck, de architect van de kaart van de landing van Normandië. Op 12 december 2019 sluiten wij ons jaar af met een film/reisreportage over Sicilië door Edgard Jespers”, besluiten Alain ‘T Kindt en Edgard Meuleman van vtbKultuur Kalmthout.

Alle praktische info over de activiteiten en inschrijven via: www.vtbkultuur.be/kalmthout of via de Facebookpagina van vtbKultuur Kalmthout.

Stijn By Me

Facebook30
Facebook
Twitter
Visit Us