Bob de Jong op jacht naar 5e zege in GTC Rally
In de GTC Rally van vorig jaar zegevierde Bob de Jong voor de vierde keer

Bob de Jong op jacht naar 5e zege in GTC Rally

Regerend kampioen en viervoudig GTC Rally Bob de Jong komt met maar een missie aan de start van de GTC Rally: zijn vijfde zege pakken en daarmee zijn positie in het ONRK verbeteren. In JACK’s Drenthe Rally in Assen begon de Hyundai-coureur samen met zijn nieuwe navigator Erik de Wild aan het seizoen met een derde plaats. In de ELE Rally kwam De Jong niet verder dan de vijfde plaats, maar onlangs in de Vechtdal Rally was hij zichtbaar tevreden met plek drie achter Jim van den Heuvel en Hans Weijs.

Na een teleurstellende vijfde plaats in de ELE Rally ging onlangs in de Vechtdal Rally het tempo omhoog bij Bob de Jong en navigator Erik de Wild. De derde plaats achter titelpretendenten Jim van den Heuvel en Hans Weijs stemde tot tevredenheid. “De samenwerking met Erik de Wild gaat steeds beter en we vormen inmiddels een goed team. Ik had wat wensen over de pace notes en Erik pakte dat meteen goed op. In de GTC Rally moet dat uitmonden in het meedoen om de eerste plaats,” aldus een gemotiveerde Bob de Jong, die ook weet dat hij qua techniek optimaal is voorbereid.

Spannend

De concurrentie voor Bob de Jong komt in de GTC Rally vooral van Hans Weijs (Ford) en Jim van den Heuvel (VW), maar ook Gert-Jan Kobus (Skoda) en Hyundai-merkgenoot Kevin van Deijne zullen zich willen mengen in de strijd om de ereplaatsen. In de kampioenschapsstand moet ook rekening worden gehouden met Jan de Winkel, die met zijn Ford in een lagere klasse uitkomt, maar daardoor extra punten weet te vergaren en na drie rally’s momenteel verrassend de tweede plaats in de titelstrijd bezet, achter Gert-Jan Kobus en nipt voor Bob de Jong. Het was in geen jaren zo spannend in het Open Nederlands Rallykampioenschap.

Bob de Jong op jacht naar 5e zege in GTC Rally
Bob de Jong kijkt ontspannen uit naar zijn thuisrally
Thuisrally

Voor de in Essen wonende Bob de Jong is de GTC Rally echt zijn ‘thuisrally’: “Van mijn huis ben ik binnen 10 minuten in Achtmaal en ik ken de proeven goed, hoewel de organisatie er elk jaar weer in slaagt variatie aan te brengen in de gekozen route. En dat maakt het dan weer wat uitdagender.” Met 12 dicht bij elkaar liggende en spectaculaire klassementsproeven is de GTC Rally het meest compacte evenement op de Nederlandse rallykalender: er staan maar liefst 155 kilometers aan klassementsproeven op de rol en slechts 83 km aan verbindingsroutes. De start is zaterdag 9 juli om 16:30 uur vanuit het Servicepark in Achtmaal. En rond middernacht weet het ongetwijfeld weer talrijke publiek of Bob de Jong in zijn missie is geslaagd om voor de 5e keer te zegevieren in Achtmaal. Bob de Jong kijkt vooral uit naar 16 km lange klassementsproef ‘Achtmaal De Hel’: “Dat is vaak een scherprechter en het is een mooie proef met snelle bochten – dat is wel een van de meest uitdagende klassementsproeven in Nederland!”

Tijdens de GTC Rally zal opnieuw de naam van Hyundai-dealer Bartelen de voorruit sieren: “Wij zijn als Hyundai-dealer in Roosendaal vereerd dat de Nederlands kampioen met onze naam op zijn auto rijdt. Met Hyundai hebben we een sterk merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Bob de Jong dan ook van harte bij zijn deelname in onze (en zijn) regio.” Bob de Jong is uiteraard blij met de steun van zijn eigen Hyundai-dealer ‘om de hoek’: “De betrokkenheid van de Roosendaalse Hyundai-dealer Bartelen doet ons goed. Wij kunnen voor de nodige aandacht zorgen en met de prestaties en betrouwbaarheid van de i20 het sportieve imago van Hyundai versterken.”

Voor meer informatie kijk op www.gtcrally.eu en volg Bob de Jong Rallying op social media.

Foto’s: © Marije van der Vliet

VvD

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet