Laatste nieuws:
Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally

Ook in de GTC Rally wordt Bob de Jong tot de favorieten gerekend voor de eindzege. Niet alleen omdat het zijn thuisrally is, maar vooral ook om de blakende vorm waarin de Hyundai-rijder dit seizoen lijkt te verkeren.

Revanche

Als trotse leider in de strijd om de Open Nederlandse rallytitel wil De Jong bovendien ‘revanche’ voor de teleurstellende uitvalbeurt in de GTC Rally van vorig jaar. Zijn snelle Hyundai i20 in R5 uitvoering wordt tijdens de GTC Rally gesierd met de naam van Hyundai-dealer Bartelen, waarmee deze enthousiaste dealer, met vestigingen in Roosendaal en Fijnaart, het sportieve imago van Hyundai onderstreept.
Met niet minder dan tien topequipes, met een auto uit de koningsklasse aan de start, belooft de GTC Rally een spannende strijd om de ereplaatsen. Naast Bob de Jong met zijn Hyundai i20 R5 staan er nog twee Hyundai’s aan de start, voor Martin van Iersel en Antoine Biesheuvel. Verder zijn er R5’s ingeschreven voor Kevin van Deijne en Melissa Debackere (beiden Skoda), Henk Vossen, Jasper van den Heuvel en Jim van den Heuvel (alle drie Ford), Jeroen van den Heuvel (VW) en Roald Leemans (Citroën).

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally

Uitdagende klassementsproeven

Bob de Jong kijkt uit naar de GTC Rally: “De GTC Rally is een prachtige rally met uitdagende klassementsproeven en ik voel me er ook echt ‘thuis’ en dus zullen we direct vanaf de start de aanval kiezen, zoals we eerder dit jaar ook deden. Met een aantal snelle R5 equipes als tegenstanders zullen we onze leidende positie in het ONRK gaan verdedigen.” Ook navigator Bjorn Degandt is enthousiast: “Bob heeft dit jaar echt veel progressie gemaakt en in de ELE Rally waren we dichtbij de zege. In de GTC Rally weet Bob altijd nog iets extra’s te geven voor zijn thuisfans. De proef Wouw voert op nog geen 500 meter van zijn huis langs, dus Bob beschikt over veel lokale kennis van de wegen, dat maakt mijn taak er echter niet minder om. Ik zal zeker mijn steentje bijdragen!”

Zeer fijne samenwerking

Over de samenwerking met Hyundai Bartelen (Roosendaal en Fijnaart) is Bob de Jong zeer te spreken: “De vestiging van Bartelen in Roosendaal bevindt zich op een steenworp afstand van het servicepark op Breda International Airport, dus dat vormt een mooie connectie. Voorafgaand aan de rally staat onze rally auto daar in de showroom. Wij zijn verheugd met de steun van deze enthousiaste Hyundai-dealer.”

De GTC Rally start op vrijdag 12 juli om 19:30 uur met de befaamde Nacht van Achtmaal met 5 klassementsproeven. Op zaterdag 13 juli is de herstart om 11:51 uur en de finish is die dag voorzien om 18:38 uur. Op zaterdag worden er 10 klassementsproeven verreden. Het servicepark en het start- en finishpodium bevindt zich net als vorig jaar op Breda International Airport. De rally heeft een totale lengte van 481 km, waarvan bijna 186 km op snelheid over de 15 klassementsproeven.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina of abonneer je op YouTube op het kanaal van Bob de Jong Rallying.
Voor meer informatie over de GTC Rally kijk op www.gtcrally.eu.

Foto’s: Erik van ’t Land/RallyPicture

Facebook20
Twitter
Follow Me
Tweet