Laatste nieuws:
Bob de Jong glorieus winnaar GTC Rally

Bob de Jong glorieus winnaar GTC Rally

Met een derde zege in zijn thuiswedstrijd revancheerde rallyrijder Bob de Jong zich dit weekeinde in de GTC Rally voor zijn onfortuinlijke uitvalbeurt vorig seizoen. Met zijn Hyundai i20 in R5 uitvoering schoot De Jong (Essen) direct vanaf de start vrijdagavond uit de startblokken en met 4 snelste tijden sloot hij de befaamde ‘Nacht van Achtmaal’ af met een riante voorsprong op zijn directe concurrent voor de titelstrijd, Jasper van den Heuvel. Die ruime marge stelde hem in staat om op de tweede dag zijn leidende positie met succes te verdedigen, waardoor hij zaterdagavond met zijn Belgische navigator Bjorn Degandt de champagnekurken op het finishpodium op Breda International Airport kon laten knallen!

Droomstart

Toch moest Bob de Jong zaterdag scherp blijven: “Vrijdagavond kenden we een droomstart, hoewel een olielekkage op de laatste proef nog even voor wat spanning zorgde. De stuurbekrachtiging viel daardoor uit en we verloren veel tijd op Jasper (van den Heuvel) op de laatste proef Achtmaal,” analyseerde de Hyundai-rijder. Maar het serviceteam van De Jong loste het probleem snel en vakkundig op, waardoor het de tweede dag aankwam op het verdedigen van de voorsprong van bijna 2 minuten. “Bob deed dat geweldig goed,” aldus navigator Bjorn Degandt. “Hij bleef gefocust en verslapte niet, want dat is het grootste risico met zo’n voorsprong.” Zonder verdere problemen wist het Nederlands-Belgische Hyundai duo ook op de tweede dag nog 3 snelste tijden, 6 tweede en 1 derde te noteren en daarmee voltooide Bob de Jong zijn trilogie in de GTC Rally. Eerder won De Jong zijn thuisrally al in 2014 en 2017.

Prachtige overwinning vieren

Met de zege in de GTC Rally bezorgde De Jong Hyundai de eerste grote zege in Nederland, nadat hij eerder dit jaar de overwinning greep in de Visual Art Rally, een eendaags evenement welke niet meetelt voor het Open Nederlands Rallykampioenschap. Omdat Kevin van Deijne na een zware crash in de rally van Ieper twee weken eerder vlak voor de start van de GTC Rally om medische redenen besloot niet deel te nemen en Jasper van den Heuvel de eerste rally van het seizoen (Zuiderzee Rally) aan zich voorbij moest laten gaan staat Bob de Jong na 3 rally’s met een ruime voorsprong aan de leiding van het Open Nederlands Rallykampioenschap. “We doen hier natuurlijk ook prima zaken voor de titelstrijd; met nog vier rally’s te gaan is echter nog van alles mogelijk, dus we zullen in de komende rally’s gewoon weer aan de bak moeten om Jasper en Kevin partij te geven, want die geven zich niet zomaar gewonnen,” wist Bob de Jong. “Maar we gaan eerst deze prachtige overwinning eens vieren!”

Bob de Jong glorieus winnaar GTC Rally
BOB DE JONG RALLYING – Bob de Jong (rechts) en Bjorn Degandt vieren de overwinning in de GTC Rally 190714

Het werd zo een prachtige GTC Rally die vooral op Breda International Airport druk werd bezocht, mede vanwege het spectaculaire auto festival dat daar omheen werd georganiseerd. Voor de GTC Rally werd de winnende equipe gesteund door Hyundai-dealer Bartelen, met vestigingen in Roosendaal en Fijnaart. “Bartelen heeft niet alleen ons support gegeven, maar ook aan de organisatie van de GTC Rally auto’s ter beschikking gesteld en toonde zich daarmee zeer betrokken en dat doet ons goed,” meende De Jong.

Uitslag:

1. Bob de Jong/Bjorn Degandt (NL/B), Hyundai i20 R5, 1 uur 40 min 30,8 sec
2. Jasper van den Heuvel/Lisette Bakker (NL/NL), Ford Fiesta R5, op 2 min 57,5 sec
3. Roald Leemans/Chris van Waardenburg (NL/NL), Citroen DS3 R5, op 3 min 35,3 sec
4. Melissa Debackere/Marlon Krieger (B/NL), Skoda Fabia R5, op 4 min 18,4 sec
5. Jeroen van den Heuvel/Tim Rietveld (NL/NL), Volkswagen Polo R5, op 6 min 41,1 sec

Stand ONRK (na 3 rally’s): 1. Bob de Jong, Hyundai, 115 punten; 2. Jasper van den Heuvel, Ford, 74; 3. Kevin van Deijne, Skoda, 66

Hier onder een gefilmde impressie van de ELE Rally (video van MikeDeHigh Media).

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina of abonneer je op het YouTube kanaal van Bob de Jong Rallying.

Foto’s: Erik van ’t Land/RallyPicture

VvD

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet