Laatste nieuws:
BMW Racing Cup staat voor spannend seizoen

BMW Racing Cup staat voor spannend seizoen

Vorig jaar kende de BMW Racing Cup een fantastische start met twee races en zo’n twintig deelnemers. En voor komend seizoen zijn de voortekenen ongekend positief: inmiddels zijn er vijftig auto’s verkocht en initiatiefnemer Davy Lemmens van DayVtec verwacht de komende maanden nog meer auto’s te kunnen uitleveren. Coureurs van heel verschillende pluimage zien de unieke cup met gelijkwaardige auto’s als een fantastische mogelijkheid om laagdrempelig op hoog niveau autosport te kunnen bedrijven. Het ‘arrive & drive’ concept met de 410 pk sterke BMW M240i staat daar garant voor.

Drie geronommeerde autosportteams

De spectaculaire BMW Racing Cup is opgezet door Davy Lemmens en de auto’s worden geprepareerd en gerund door drie gerenommeerde Nederlandse autosportteams, te weten DayVtec Engineering in Valkenburg (ZH), Hans Weijs Motorsport in Nijmegen en MDM Motorsport in Badhoevedorp. Er is in Nederland een grote groep coureurs die met snelle auto’s op track days rijdt, maar daar ontbreekt het aan echte competitie en daar speelt de BMW Racing Cup op in. Hoewel de beperkende corona-maatregelen afgelopen jaar roet in het eten gooide, is er toch al een eerste aanzet gegeven voor de BMW Racing Cup. Er werden al dertig auto’s gebouwd en de nodige testkilometers gereden. Ook vonden er twee races plaats – een op het Grand Prix Circuit in Zandvoort en een op het TT Circuit in Assen. Beide races, met zo’n twintig deelnemers, toonden aan dat de BMW Racing Cup in een behoefte voorziet.

BMW Racing Cup staat voor spannend seizoen
BMW Racing Cup_De BMW Racing Cup in actie op het TT Circuit in Assen
Voorlopige kalender met zeven races

Omdat het nog onzeker is wanneer er weer actief geracet kan worden in Nederland, is er een voorlopige kalender met zeven races samengesteld: vijf in Zandvoort en twee in Assen. De races worden onder de vlag van DNRT verreden en kennen een bijzondere timing en vinden plaats op een doordeweekse avond. De training begint eind van de middag, daarna volgen er twee races van elk vijftig minuten, met een verplichte pitstop. “Dit concept is ideaal voor drukke ondernemers, die wel graag racen, maar niet de tijd hebben om daar een paar dagen mee bezig te zijn,” aldus Davy Lemmens.

Gewichtsbesparende polyester componenten

Er is als basis gekozen voor de BMW M240i met de 6 cilinder 3.0 motor voorzien van turbo. Met de nodige aanpassingen aan de software beschikt de cup-versie van de BMW M240i nu over 410 pk en 600 Nm. Door gebruik van gewichtsbesparende polyester componenten als portieren, motorkap en spatborden en het verwijderen van veel interieurdelen, heeft de racer een betere gewichtsverdeling en ondanks de montage van een FIA/KNAF goedgekeurde rolkooi weegt de auto nog slechts 1.350 kg, waarmee de kg/pk verhouding komt op een fantastische 3,3 kg/pk.

BMW Racing Cup staat voor spannend seizoen
BMW Racing Cup_Het licht staat op groen voor de BMW Racing Cup 2021
Arrive & Drive

Uniek aan de BMW Racing Cup is het ‘Arrive & Drive’ concept: alle deelnemende auto’s worden door een van de drie partner teams gerund om gelijkwaardigheid te garanderen. De coureur komt met helm & overall naar het circuit en daar staat de cup-auto klaar om in te stappen en te gaan racen. Dat maakt het voor veel coureurs interessant, want die kunnen zich concentreren op het racen, terwijl alle logistieke en technische zorgen uit handen worden genomen.

Zowel mannelijke als vrouwelijke coureurs

Hoewel de eerste race pas over twee maanden zal plaatsvinden is de titelstrijd in de BMW Racing Cup op papier al begonnen. Zowel mannelijke als vrouwelijke coureurs van jong tot oud en van ervaren tot debutant staan te trappelen om zich op het circuit met elkaar te meten. De jongste deelnemer is 16 jaar en de oudste is de AOW leeftijd reeds ruim gepasseerd!

Prachtig concept

De BMW’s M240i voor deelname aan de BMW Racing Cup, worden geleverd door Dusseldorp Den Haag, onderdeel van de Dusseldorp Automotive Groep met acht vestigingen in Nederland. Dusseldorp is als BMW dealer al actief sinds 1959. Commercieel directeur Arie Ruitenbeek, Nederlands toerwagenkampioen met BMW in 1986, is enthousiast over de BMW Racing Cup: “Dit is een prachtig concept om laagdrempelig op een hoog niveau autosport te kunnen beoefenen. Daar dragen wij als gerenommeerde BMW dealer graag ons steentje aan bij.”

Competitiebanden Michelin wereldwijd hoog aangeschreven

De competitiebanden van Michelin staan wereldwijd hoog aangeschreven. De BMW M240i in de BMW Racing Cup is vanaf dit seizoen uitgerust met de Michelin Pilot Sport banden en er is keuze tussen de alom geprezen slick versie en de regenband. Alexis Letellier, Michelin Motorsport Manager Benelux, is ook enthousiast over de samenwerking met de BMW Racing Cup: “Wij zijn blij om partner te zijn van deze veelbelovende cup. Het is een slimme opzet met mooie, snelle auto’s tegen aantrekkelijke kosten.”

BMW Racing Cup staat voor spannend seizoen
BMW Racing Cup_Met de BMW M240i is close racing gegarandeerd in de BMW Racing Cup

De racekalender bestaat voorlopig uit 7 wedstrijden:
Dinsdag 23 maart, Dinsdag 18 mei, Maandag 21 juni (alle Zandvoort); Woensdag 25 augustus (Assen); Dinsdag 21 september (Zandvoort); Dinsdag 5 oktober (Assen) en Dinsdag 19 oktober (Zandvoort).

Een impressie van de BMW Racing Cup is te zien op www.youtube.com/watch?v=6y99n2mANtc.
Voor meer informatie over de cup kunnen potentiële deelnemers terecht op www.bmwracingcup.nl.

Bron: BMW Racing Cup
Foto’s: ©Chris Schotanus/Essay Produkties

Facebook
Facebook
Twitter