Laatste nieuws:
Blij dat ik me nuttig kan maken voor anderen

“Blij dat ik me nuttig kan maken voor anderen”

Van 27 februari tot en met 7 maart is het de Week van de Vrijwilliger. Van maandag tot vrijdag zetten wij elke dag één Essense vrijwilliger in de schijnwerper. Vandaag: Anne Aerden die meehelpt in het restaurant van lokaal dienstencentrum ‘t Gasthuis.

Anne Aerden (55) werkt als vrijwilligster in het restaurant van het lokaal dienstencentrum. “Ik heb graag iets om handen en ben blij dat ik me zo nuttig kan maken voor anderen”, motiveert Anne waarom ze wekelijks vrijwilligerswerk doet in combinatie met haar werk als huisvrouw.

Tijd als vrijwilliger

“Ik had me toen ik nog buitenshuis werkte al voorgenomen dat ik vrijwilligerswerk wou doen zodra ik meer tijd zou hebben”, vertelt Anne. “Zo ging ik enkele jaren geleden op zoek. Ik meldde me als chauffeur voor de Minder Mobielen Centrale, maar daar waren toen voldoende vrijwilligers. In het dienstencentrum gaven aan dat ze handen te kort hadden in hun restaurant. Ze informeerden of ik daar wou helpen? Ik dacht er even over na en hapte toe.”

Italiaanse les

“In het begin werkte ik om de twee weken op maandag. Dat liep goed en al snel kwam de vraag of ik wekelijks op dinsdag wou bijspringen. Dat heb ik een hele tijd gedaan tot dat ik ook op dinsdag Italiaanse les ging volgen. Daarom schakelde ik terug over naar maandag. Soms vervang ik nog iemand op een andere dag. Af en toe mag ik een rit doen voor de Minder Mobielen Centrale.”

Plezant in het restaurant

“In het restaurant zet ik alles mee klaar. In normale tijden bedienen we met twee vrijwilligers alle klanten aan onze afhaaltoog. Daarna wassen we af en zetten we alles klaar voor de volgende dag. Ik vind het werk plezant. Ik ben graag bezig, hou van sociale contacten en kan me zo nuttig maken voor de gemeenschap”, eindigt Anne.

Artikel: Stijnbyme
Foto: gemeente Essen

Facebook31
Facebook
Twitter