Laatste nieuws:

Dennis en Bert Belgische kampioenen op het BK Crokinole 2017

Ook op het BK Crokinole 2017 mochten Dennis Vrints en Bert Costermans zich kronen tot Belgisch Kampioen Crokinole. Het duo Crok Monsieurs (Bert en Dennis) versloeg het Hongaarse team in de finale van het Tornooi. Het niveau heeft nog nooit zo hoog gelegen, waarbij vooral het wereldniveau van Bert Costermans in het oog sprong. Hij heeft, zeker in de laatste rondes, van zowel de dubbels als singles laten zien dat hij stalen zenuwen heeft en juist onder druk nog net een niveau hoger weet te behalen.

Genieten van een super hoog niveau

Costermans plaatste zich ook als enige Belg voor de finale van het individuele tornooi waar hij tegen de viervoudig Hongaarse kampioen Aron moest spelen. Door zijn plaatsing als enige Belg was hij automatisch Belgisch kampioen. De Hongaar Aron was wel de sterkste bij de ‘1 vs 1’ wedstrijden en mocht dan ook de beker in ontvangst nemen. Waar we bij de finale van de dubbels al mochten genieten van een super hoog niveau, was dit bij de finale van de singles niet anders. Er werd tijdens de finale maar liefst twee maal een ‘Perfect Game’ gespeeld. Dit betekent dat beide spelers al hun schijven in ‘toad’, het gaatje in het midden van het Corkinolebord, wisten te schieten. Wat dat betreft had er geen betere finale gewenst kunnen worden.

Delegatie Hongaren nam ook deel aan het tornooi

Dit jaar was er een delegatie Hongaren afgereisd naar Essen om mee te doen aan het BK Crokinole. Enkele deelnemers vonden het raar dat dit kon. De organisatie geeft aan dat in alle edities van het BK buitenlanders hebben meegedaan. Essen heeft als grensplaats ook een bepaalde aantrekkingskracht voor Nederlanders. Deze hebben in vorige edities altijd mogen meespelen, zonder dat daar commentaar op kwam. Dit kan ook omdat het een open kampioenschap betreft. Buitenlanders kunnen alleen nooit Belgisch kampioen worden. Mede dankzij de Hongaarse spelers lag het niveau dit jaar enorm hoog en hebben we kunnen genieten van Crokinole op wereldniveau.

Café Volksvriend

Ook Wim en An van Café Volksvriend worden namens de organisatie bedankt voor hun het beschikbaar stellen van de zaal en het café voor zowel het BK Crokinole als de eerste Landenwedstrijd. De organisator spreekt de hoop uit dat deze samenwerking nog lang stand mag houden.

Vierde editie BK Crokinole

Dit BK was alweer de vierde editie van het BK Crokinole. De organisatie was zeer te spreken over zowel de opkomst als over het niveau van het spel van de deelnemers. Met 15 ploegen en 24 individuele deelnemers was deze editie de meest succesvolle. Zo waren ar drie ploegen uit Kortrijk, die waren vertegenwoordigd vanuit de Trukendoos. Mede door de Essense Crokinole-liefhebber Hans Verhoeven heeft men in Kortrijk kennis gemaakt met Crokinole. Daar wordt nu elke maand in de winter een Tornooi georganiseerd, waar een grote groep liefhebbers op af komt. Er zijn warme contacten gelegd tussen de Essense en Kortrijkse spelers: Crokinole is verbroedering.

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

 

Facebook
Facebook
Twitter