Kopje Essen

Bij gezelligheid en kwaliteit denk je aan ‘Kopje’

Zodra je over de drempel stapt van ‘Kopje’ heb je meteen het huiskamergevoel. Een gezellige omgeving die uitnodigt om er eens lekker te gaan zitten. Gastvrouwen Liesbeth Verhoeven en Dees Kapeteijn heten je van harte welkom en laten je kiezen uit een lange lijst met lekkere dingen.

Huiskamergevoel

“Juist dat huiskamergevoel vinden wij erg belangrijk.” vertelt Liesbeth, “We zijn in augustus 2017 geopend en ons streven is altijd het informele geweest, de gezelligheid en bovenal kwaliteit met eerlijke producten. Onze focus ligt op duurzaam ondernemen en onze lunch en ontbijt is samengesteld uit zelfgemaakte producten. We stellen wekelijks een nieuw menu samen dat we op facebook vermelden. Dagelijks hebben we andere taart, maar welke blijft een verrassing, net zoals wanneer je ergens op visite gaat.”

Dagelijks hebben we andere taart, maar welke blijft een verrassing, net zoals wanneer je ergens op visite gaat.

Maximaal biologische producten

“Ons brood, de taarten, koeken en salades, we maken alles zelf.” vult Dees aan, “Vrijwel al onze producten worden plaatselijk gekocht. De kaas, eieren en zuivel komen van de kaasboerderij in Zuidgeest. Het meel van een molenaar in Halsteren, die zelf maalt en het graan komt uit Zeeland. Oudere klanten zeggen vaak: ‘Zo aten wij het brood vroeger ook!’ Onze groente betrekken we van Kempengoud hier in Essen. Vanaf het begin van de komende zomer zullen er ook groente en kruiden van eigen kweek bij zijn. Onze thee wordt rechtstreeks op de plantages ingekocht door theesommelier Kiona Malinka. Ook wel bekend van het programma ‘Binnenstebuiten’. We gebruiken namelijk hoofdzakelijk biologische producten.”

Koffieshop Kopje Essen - Taartjes

Producten van lokale ondernemers

“We kopen zoveel mogelijk plaatselijk in, dat scheelt in transport en de belasting voor het milieu. Bovendien steun je de lokale ondernemers, plus dat je meer zicht hebt op de kwaliteit van je producten! Onze doelstelling is mensen samenbrengen en verbinden, zich thuis laten voelen. Eén keer in de maand, op vrijdagochtend, komen er twee studenten van Berkenbeek ons helpen in de bediening. Dat zijn geweldige ochtenden waar ook onze gasten heel leuk en positief op reageren. We focussen ons op sociale contacten en terug gaan naar het ambachtelijke, de basis.”

Catering op locatie en workshops

“Maar we beperken ons niet tot ‘Kopje’. We kunnen ook catering op locatie verzorgen. Daarvoor gebruiken eveneens we onze hoogwaardige, biologische producten met ons unieke ‘Kopje’ concept. Voor de diverse evenementen kunnen particulieren en bedrijven ook onze locatie huren. Denk daarbij aan koffietafels, lunches en high tea. We geven ook een grote variëteit aan workshops, met de meest uiteenlopende onderwerpen: haarvlechten, handlettering, kookworkshops, …

Kopje Essen

Kinderlunch

“Eén keer in de maand hebben we een kinderlunch. Dan maken we hotdogs of pannenkoeken voor de kinderen. De ouders kunnen gewoon à la carte bestellen en die middagen zijn altijd supergezellig. Op woensdagmiddag 18 april organiseren we een buitenspeelmiddag op de Kleine Veldweg. Dan beginnen we met een kinderlunch. Je kan je daarvoor inschrijven via kopjeessen@gmail.com of via facebook.”

Gezellig terras

“We willen niet alleen dat onze bezoekers genieten van de eerlijke producten die wij serveren, maar ook van het mooie weer! En dat kan, op ons gezellige terrasje hebben ze het beste van allebei.”

“We borrelen nog van de plannen voor de leukste activiteiten. Volg ons op facebook en je bent altijd op de hoogte!”

Hier alvast een heerlijke eerste indruk van gezellig en gastvrij ‘Kopje’:

Je vindt ‘Kopje’ in de Kerkstraat 8, Essen
Tel: ‭0499 80 23 23‬

LW

Facebook18
Facebook
Twitter
Visit Us