Laatste nieuws:
Bezorg jouw 'kampioen' een onvergetelijke dag

Bezorg jouw ‘kampioen’ een onvergetelijke dag op de Schamhoeve

Op zaterdag 22 april verwelkomt de Schamhoeve een groep buitengewone kinderen van 5 tot 14 jaar. Zij staan die dag centraal en leven zich uit binnen het thema van FC De Kampioenen. Schrijf jouw kind in via de Vrijetijdsbalie.

Type 2 en autiklassen
Het was OCMW-voorzitter Imelda Schrauwen die vijftien jaar geleden deze dag introduceerde, omdat ze vond dat er nood was aan aangepaste activiteiten voor kinderen met een beperking. Het gemeentebestuur zorgt jaarlijks voor de uitwerking met de onmisbare steun van een enthousiaste werkgroep en begeleiders. Kinderen van type 2 en autiklassen de dag van hun leven bezorgen, is het opzet van deze activiteit.

Reuzenbellen en een zijspan
Het kind ontdekt met de hulp van een persoonlijke begeleider en activiteitenkaart een reeks supertoffe activiteiten. Het thema is dit jaar FC De Kampioenen. Je kan ook een ritje maken in de zijspan van een echte motor. Bovendien kunnen de kinderen zich uitleven met reuzenbellen, schmink- en knutselmateriaal.

Dieren op de boerderij
De ideale locatie voor een dag dolle pret is de Schamhoeve, de boerderij van Jan en Rien Uytdewilligen. Een zee van ruimte, stallen met dieren en natuurlijk een tractor waar je een ritje mee mag maken. Of spring je liever in de ezelskar?

Picknicken en pannenkoeken
De kinderen moeten geen lunch meenemen. De organisatie zorgt voor een lekkere picknick met de nodige broodjes en drankjes. We ronden de dag af met smakelijke pannenkoeken en warme chocomelk!

Inschrijven aan de Vrijetijdsbalie
Wil je graag jouw kind inschrijven voor deze topdag? Neem dan contact op met de Vrijetijdsbalie in het gemeentehuis. Je deelname is volledig gratis. Inschrijven dus via 03 670 01 56 of vrijetijd@essen.be

Bron en foto: gemeente Essen

JH

Facebook8
Facebook
Twitter
Visit Us