Laatste nieuws:
bezoek-melkveebedrijf-op-dag-van-de-landbouw

Bezoek melkveebedrijf op Dag van de Landbouw

Op zondag 18 september 2016 zetten 45 bedrijven in Vlaanderen de poorten van hun boerderij wagenwijd open om je, samen met familie en vrienden, gastvrij te ontvangen. In Kalmthout kan je terecht op het melkveebedrijf van Marc en Lieve Sanders-Vrins. Je kan er naar de kalfjes en koeien komen kijken en ontdekken hoe het er op een modern melkveebedrijf aan toe gaat. Ook voor kinderen valt er heel wat te beleven. Je vindt het bedrijf op Brasschaatsteenweg 214. Je bent er welkom van 10:00 tot 18:00.

In Brecht kun je gaan kijken bij Thijs en Joke Vrints-Stevens, Sander en Jonas. Ze zijn al de vierde generatie op dit bedrijf en melken sinds 2014 in hun nieuwe melkveestal die ruimte biedt voor 125 melkkoeien. Ook zij hebben naast het bezoeken van hun bedrijf nog veel meer leuke activiteiten gepland waar je voor terecht kunt van 10:00 tot 18:00.

Tijdens de Dag van de Landbouw kan je bij 45 bedrijven achter de schermen zien hoe het er bij een land- of tuinbouwer echt aan toegaat. Boerenbond en Landelijke Gilden selecteerden in elke provincie zorgvuldig een aantal bedrijven. Van melk- en vleesvee-, akkerbouw- en pluimvee-, tot loonwerk-, sierteelt- en fruitbedrijven. Innovatieve technieken, zoals een melkrobot en mestverwerking, komen aan bod. Ook voor gezinnen met kinderen is zo’n uitstap erg leerrijk. Op heel wat plaatsen zijn er rondleidingen op kindermaat…

INFO:
www.dagvandelandbouw.be

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JV

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us