Laatste nieuws:
Bewoners Dennendael ontmoeten elkaar opnieuw op tweewekelijkse buurtkoffie

Bewoners Dennendael ontmoeten elkaar opnieuw op tweewekelijkse buurtkoffie

Op dinsdag 22 september kwamen verschillende bewoners uit Dennendael voor de eerste keer sinds de coronacrisis opnieuw samen voor de ‘buurtkoffie’. Dat deden ze – volledig coronaproof uiteraard – in het Kunsthuis Ernest Albert.

“Samen genieten van een dampende kop koffie hebben we enkele maanden moeten missen, dus we zijn blij dat we elkaar opnieuw kunnen treffen”, vertelt initiatiefnemer Sabine Verbrugghe. “Met de buurtkoffie willen we onze buren leren kennen in een ontspannen sfeer. Als corona ons iets heeft bijgebracht, dan is dat het belang van een lokaal netwerk. Niet alleen om zorg te verlenen, maar ook voor sociaal contact.”

“Daarnaast is het gewoon een simpel momentje van gezellig samenzijn: alles mag, niks moet”, vult medebezieler Nelleke Grootendorst aan. “Binnenkort hopen we weer enkele sprekers te mogen verwelkomen, maar voorlopig houden we het op een fijne babbel met de buren. Mét respect voor de huidige coronamaatregelen.”

Heb jij zin om eens een buurtkoffie bij te wonen? De eerstvolgende buurtkoffie in Dennendael vindt plaats op dinsdag 6 oktober om 14:00 in het Kunsthuis Ernest Albert. Woon je in een andere wijk? Dan komt de mobiele koffiebar van dienstencentrum De Groten Uitleg binnenkort eens langs. Check www.uitinkalmthout.be voor alle initiatieven in jouw buurt.

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook14
Facebook
Twitter
Visit Us