Laatste nieuws:
Betonnen kantstroken

Betonnen kantstroken

Betonnen kantstrook in de Boterpotlaan, Vogelkerslaan, Zonnedauwlaan en Bosbessenlaan.

Op 23 oktober start een aannemer in opdracht van de gemeente met wegenwerken in de Boterpotlaan, de Vogelkerslaan, de Zonnedauwlaan en de Bosbessenlaan. Er komen betonnen kantstroken en drempels. Download de PDF om de exacte locatie van de stroken en de drempels te kennen.

Deze wegen werden voorgaande jaren al grondiger aangepakt door het gebruik van betonpuin in plaats van steenpuin.
De gemeente merkt dat ondanks deze aanpak er sneller putten ontstaan dan in andere straten die dezelfde behandeling kregen. Daarom zullen we de lanen structureel verbeteren door op de zwakste stukken betonnen kantstroken aan te leggen.

Een stevigere ondergrond dankzij betonstroken
De kantstroken zorgen ervoor dat het betonpuin langer op zijn plaats blijft liggen en zal de ondergrond verstevigen.
De gemeente merkt dat telkens er bepaalde straten heraangelegd worden in het woonbos, er ook harder wordt gereden. Daarom komt er halverwege in de Boterpotlaan, de Vogelkerslaan, de Zonnedauwlaan en de Bosbessenlaan een drempel te liggen in klinkers. Een tiental meter voor en na de drempel wordt de weg verhard met zodat er geen putten komen telkens je de drempel op en af rijdt.

Beperkte verkeershinder
In de week van 23 oktober graaft de aannemer in de vier lanen een gleuf van 100 meter aan één kant van de weg.
De bewoners die in deze zone wonen, kunnen een week lang geen gebruik maken van de oprit. Zij kunnen de wagen voor of na deze zone aan de kant van de weg parkeren. Doorgaand verkeer blijft mogelijk, behalve op momenten dat de werken effectief worden uitgevoerd. ’s Avonds en in het weekend zijn de lanen wel toegankelijk. In de week van 30 oktober tot 4 november liggen de werken een weekje stil.

In de week van 6 november wordt hetzelfde gedaan maar dan aan de andere kant van de weg. Ook dan kunnen de bewoners van deze zone geen gebruik maken van de oprit.

Om het voor de bewoners duidelijk te maken waar de kantstroken en drempels komen, plaatst de gemeente pikketten.Tijdens deze werken zullen ook de andere straten van het woonbos opgeknapt worden om zo de wegen winterklaar te maken.

Ook aansluitingen worden aangepakt.
Ook de aansluitingen met de Huybergsebaan en de Duinzandlaan krijgen een betonstrook.Ten slotte zullen de Duinzandlaan, de Zonnedauwlaan, de Vogelkerslaan, de Bosbessenlaan en de Boterpotlaan opnieuw overlaagd worden met betonpuin.

Afvalophaling
De afvalophaalwagens zullen tijdens de werken de GFT+-containers en huisvuilcontainers kunnen ophalen. De werken zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Op de achterzijde van deze brief vind je een plannetje met de locaties van de kantstroken terug. Mocht je nog vragen hebben over de werken, bel of mail ons dan gerust.

Bron en foto: gemeente Essen

YM

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us