Laatste nieuws:
Bestrijding van wespen en eikenprocessierupsen
Bestrijding van wespen en eikenprocessierupsen

Bestrijding van wespen en eikenprocessierupsen

Een wespennest melden in Stabroek? Contacteer de brandweerzone post Kapellen of de vrijwillige hulpdienst.

Wespenverdelging
Een wespennest melden in Stabroek? Vul het formulier in via deze link of mail naar kapellen@brandweer.zonerand.be of bel de brandweer op 03 605 13 95.

Moet je hiervoor betalen? In de brandweerzone geldt een retributiereglement. Indien een wespennest zich in of aan je woning bevindt, geldt de richtlijn dat de verdelging van een nest binnen een straal van 2 meter van jouw woning (tuinen, garages en tuinhuizen worden niet beschouwd als woning) geen kosten met zich meebrengt. Wil je een wespennest laten verwijderen buiten deze afstand ligt de kost hiervoor vast op € 25,- in overeenstemming met het door de gemeenteraden goedgekeurde retributiereglement van Brandweer Zone Rand
Voor verdelging van wespennesten kan u ook een beroep doen op de vrijwillige hulpdienst Stabroek T 03 664 86 06 (of spreek een boodschap in, er wordt terug contact genomen voor een afspraak te maken).

Eikenprocessierups
Hiervoor waarschuwt u de vrijwillige hulpdienst Stabroek T 03 664 86 06 (of spreek een boodschap in, er wordt terug contact genomen voor een afspraak te maken).

Wat mag je vooral niet doen?
De rupsen en nesten aanraken en zelf trachten te bestrijden. Gebruik zeker geen insecticiden, want deze middelen kunnen schadelijk zijn voor de mens en het milieu.
Wegspuiten met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. De brandharen van de rupsen kunnen dan immers via de lucht verspreid geraken.

Bestrijding van wespen en eikenprocessierupsen2

Deze diertjes kunnen voor flink wat overlast zorgen. Gebruik uw gezond verstand en ga vooral niet zelf de nesten bestrijden! Probeer zelfs elk contact met de rupsen te voorkomen.
Deze dienstverlening is voor onze inwoners gratis. Uw gemeentebestuur heeft hiervoor een financiële regeling uitgewerkt met de vrijwillige hulpdienst. Bij zware nalatigheid van de melder worden de interventiekosten wel doorgerekend.

Bron en foto’s: gemeente Stabroek

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us