Laatste nieuws:
Bestrijding eikenprocessierups

Bestrijding eikenprocessierups

Het seizoen van de processierupsen is aangebroken. De rupsen hebben irriterende brandharen, die brandwonden op de huid en schade aan de ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken.

Wat doet de overheid?
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft de bomen die vorig jaar rupsen hadden preventief behandeld. Het gaat over het stuk tussen de Kalmthoutsesteenweg en de Ringweg. De gemeente heeft een contactpersoon bij het AWV die de gewestwegen opvolgt. De gewestwegen in Essen zijn de Nieuwmoersesteenweg, de Antwerpsesteenweg, Kalmthoutsesteenweg en Ringweg.

De gemeente staat in voor de openbare eikenbomen op pleinen, parken en langs straten. De gemeente mag niet op privéterrein werken.

De Essenaren zijn zelf verantwoordelijk voor nesten op eigen terrein. Heb je last van processierupsen op eigen bomen, neem dan contact op met een lokale aannemer, die de beestjes kan verwijderen. De brandweer doet deze bestrijding niet meer. Je kan de processierupsen ook doorgeven via deze link zodat de provincie een beeld krijgt van de hoeveelheid rupsen.

Meer informatie over de rupsen vind je op de website van de provincie.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook8
Facebook
Twitter
Visit Us