Laatste nieuws:
Bescherm je reislocatie op Facebook en voorkom misbruik!

Bescherm je reislocatie op Facebook en voorkom misbruik!

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe een Facebook-advertentie, zoals van een hotel op je vakantiebestemming, kan zijn toegespitst op je huidige locatie? Gelukkig kun je misbruik van je online gegevens voorkomen met een aantal simpele instellingen op je mobiele telefoon.

Stap 1: Blokkeer de locatietoegang voor Facebook
Facebook op je mobiel zal te allen tijde je locatie proberen te achterhalen via GPS en wifi. De data die ze hiermee verzamelen wordt gebruikt om adverteerders te werven.
Je zet het als volgt uit:
-iOS (voor iPhone): Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Facebook > Nooit.
-Android: Instellingen > Applicaties > Applicatiebeheer > Facebook > Machtigingen > Locatie: uit.

Stap 2: Verwijder geotags uit je foto’s voordat je ze upload
Om er zeker van te zijn dat foto’s die je in de toekomst op Facebook plaatst je locatie verhullen, verwijder je de geotags uit de foto’s. Geotags zijn stukjes informatie die ervoor zorgen dat de locatie van een bepaalde foto wordt opgeslagen in je telefoon. Het vertelt je bijvoorbeeld dat die gave safarifoto in het Krugerpark in Zuid-Afrika genomen is. Je verwijdert de geotags op soortgelijke wijze als hierboven:
Ga naar instellingen, klik op ‘Camera’ en zet ‘Locatie’ uit. Er zijn ook apps die dit voor je doen, zoals deGeo (voor iOS) en Photo Privacy Editor (voor Android).

Stap 3: Zet de tag controlefunctie” aan
De tag controlefunctie stelt jou in staat om Facebook-posts van anderen, waarin jij bent getagd, te beoordelen alvorens het wordt geplaatst. Of het nu een foto betreft of een check-in op een locatie. Zie het dus als jouw digitale stempel van goedkeuring vóórdat het op je tijdslijn verschijnt. Dit zorgt ervoor dat niemand jouw locatie kan delen zonder jouw toestemming.
Je zet de tag controlefunctie als volgt aan:
Log in bij Facebook en klik op menu > Privacysnelkoppelingen > Meer instellingen > Tijdlijn en taggen > ‘Tags controleren die … weergegeven op Facebook’ > Tagcontrole: aan.

Stap 4: Stop met het inchecken op je locatie
De meest voor de hand liggende stap is om geen gebruik meer te maken van de incheck-functie. Met deze functie hecht je een locatie aan je Facebook-post, zoals een update of een foto.

Stap 5: Voorkom dat Facebook-vrienden je locatie kunnen tracken
De ‘Vrienden in de buurt’-feature is een functie die je precies laat zien wáár je Facebookvrienden zich bevinden. En het werkt dus ook andersom; Facebookvrienden kunnen zien waar jij je begeeft. Als jij hier nooit expliciet toestemming voor hebt gegeven staat de functie als het goed is echter uit. In dat geval is er niks aan de hand.

Log in bij Facebook en klik op menu > [Meer weergeven] > Vrienden in de buurt > Uitschakelen.

Bron en foto: Columbus Travel

JH

Facebook11
Facebook
Twitter
Visit Us