Laatste nieuws:
Bert en Dennis Europees kampioen Crokinole 2018

Bert en Dennis Europees kampioen Crokinole!

Dit weekend vond in Boedapest Hongarije het eerste open Europees kampioenschap Crokinole plaats. En we hebben heel goed nieuws, want in een sterk deelnemersveld bleken Dennis Vrints en Bert Costermans de besten van Europa in de 2 vs 2 competitie!

Op overtuigende wijze waren zij in de finale te sterk voor het duo Berzlanovich/Berzlanovich die zij versloegen met een klinkende overwinning van 11-3.  Bij de 1 vs 1 wedstrijden op zondag wist Bert Costermans ook nog eens een mooie bronzen plak te winnen.

Sterk deelnemersveld

Het eerste open Europees kampioenschap  Crokinole dat plaats vond in Boedapest kon rekenen op een sterk deelnemersveld. Zo kwamen er participanten uit verschillende Europese landen, maar ook de wereldkampioen uit Canada speelde mee. Essen en Kalmthout mogen dan ook oprecht trots zijn op deze prestatie waaruit blijkt dat de Belgische Kampioenen behoren tot de absolute wereldtop.

1vs1

Ook het succes van Bert Costermans in de 1vs1 wedstrijden is zeker te vermelden waard. In het sterke deelnemersveld van deze competitie wist de wereldkampioen niet eens de laatste zestien te bereiken. Zowel Dennis als Bert wisten dit wel te presteren en daarbij moest Bert pas het onderspit delven in de halve finales. Echter wist hij  zich te revancheren in de wedstrijd om het brons.

Noordernieuws is altijd een grote liefhebber geweest van het geweldige spel Crokinole en we willen Bert en Dennis dan ook van harte feliciteren met de prachtige prestatie in Boedapest. Ook onze dank aan Tine Hectors om ons een foto door te sturen van de medaille-uitreiking.

VL

Facebook28
Twitter
Follow Me
Tweet