Laatste nieuws:
Bert Costermans Domineert het BK Crokinole
Bert Costermans Domineert het BK Crokinole

Bert Costermans domineert het BK Crokinole

Zondag 8 mei was alweer de derde editie van het BK Crokinole, dat plaats had in Zaal Flora van café ‘De Volksvriend’ in Essen. Dit jaar was er een sterker deelnemersveld dan voorgaande edities.

2 VS 2
Ondanks dat het team ‘Crok Monsieurs’ van Bert Costermans en Dennis Vrints voor de derde keer de titel in de wacht wist te slepen, betekent dat niet dat de overwinning cadeau was gegeven. Zo wisten de Crok Monsieurs maar amper de halve finale te winnen van team ‘Basley & Westian’, de verliezende finalisten van vorig jaar. Sebastian Veraart en Wesley Kuystermans hadden op een gegeven moment de overwinning voor het grijpen, maar op zo’n moment komt het eropaan wie het beste de zenuwen in bedwang kan houden. Iets waar Bert en Dennis nog altijd de sterksten in blijken.
In de finale troffen zij de nieuwe BK Deelnemers van team ‘Baarechoem’, die een verrassend sterk tornooi wisten te spelen. In de finale kwamen Steve Maes en Dirk van den Bosch echter nog net te kort om het Bert en Dennis lastig te maken. In begin konden zij nog meespelen op het hoge niveau, maar team ‘Crok Monsieurs’ bleek consistenter en het niveau beter vast te kunnen houden. Het was ook fijn om te zien dat thuisploeg ‘Jupiler Dreamteam’ van café de Volksvriend het tot de halve finale wist te schoppen.

1 VS 1
Bij het 1 VS 1 kampioenschap hadden we eenzelfde finaletafel als vorig jaar. Het ging dus tussen Bert Costermans en Dennis Vrints. Waar vorig jaar Dennis nog de betere van de twee bleek, was dat dit jaar zonder twijfel Bert Costermans, die ook al in de eerste voorronde zijn maat wist te verslaan. Al met al was het een zeer geslaagde editie.
Ondanks het goede weer heeft de organisatie een sterker deelnemersveld weten te lokken dan ooit. Ook waren er nieuwe gezichten en enthousiastelingen. Zo waren de verliezende finalisten van ploeg ‘Baarechoem’ slechts een half jaar geleden in aanraking gekomen met het verslavende spel Crokinole.
De organisatoren laten weten zeer tevreden te zijn met het verloop van de dag en kijkt terug op een gelaagde editie. Zij danken de deelnemers, het publiek en natuurlijk de sponsor ‘Adriaensen Gezelschapsspellen’.
Op naar de vierde editie van het BK Crokinole!

Foto’s: Tom Bes

VL

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook34
Facebook
Twitter
Visit Us