Laatste nieuws:
https://www.noordernieuws.be/wp-content/uploads/2022/02/Bepaal-mee-de-toekomst-van-onze-woonkernen.jpg

Bepaal mee de toekomst van onze woonkernen!

Als één van de eerste gemeenten in Vlaanderen, is de gemeente Essen gestart met de opmaak van een ‘Beleidsplan Ruimte Essen’.
Aantrekkelijke en duurzame leefomgeving

“Samen met de Essenaren wil de gemeente een weg uitstippelen naar een aantrekkelijke en duurzame leefomgeving waar iedereen ruimte krijgt om zich thuis te voelen, te werken, te ontspannen en te ontmoeten,” vertelt schepen van ruimtelijke ordening Arno Aerden. De gemeente had begin in december 2021 graag een aantal dorpsdebatten georganiseerd. Door corona moesten deze echter op het laatste moment worden uitgesteld. Arno Aerden: “Aangezien het in december nog onzeker was hoe de pandemie zou evolueren, werd er voor de zekerheid een interactieve online bevraging uitgewerkt. Deze komt vanaf vandaag (28 februari) online.” Essenaren vinden deze link terug op de website van de gemeente, www.essen.be of rechtstreeks hier.

Mooi of lelijk

In deze bevraging kan iedere Essenaar zijn of haar mening geven over één of meerdere woonkernen van Essen aan de hand van enkele vragen. Er wordt gevraagd aan de Essenaren welke plekken ze vandaag mooi of aangenaam vinden. Denk bijvoorbeeld aan een mooi gebouw, leuke zitbank met mooi uitzicht, aangename speeltuin, belangrijke zichtrelatie op de open ruimte, waardevol groen enzovoort. Tegelijkertijd wordt er ook gevraagd welke plekken vandaag minder of totaal niet aangenaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lelijk appartementsgebouw, onaangenaam plein met weinig groen, te grote schaalbreuk in de bebouwing van een straat enzovoort.

Concrete zaken

“Net voor de zomer van 2021 werd de Essenaar al bevraagd over de ‘conceptnota’ die werd opgemaakt. Hierin werden een aantal grotere lijnen van het Beleidsplan Ruimte Essen voorgelegd. Nu wordt er meer concreet ingezoomd op de woonkernen en kunnen Essenaren dus meer concrete zaken aangeven. We hopen, naast deze digitale bevraging, dat we voor de zomer nog een écht dorpsdebat kunnen organiseren. Daarover later meer,” besluit Aerden.

AA

Facebook11
Twitter
Follow Me
Tweet