Laatste nieuws:

BeNe Ladies Tour wordt heuse kampioenenparade

Donderdagavond gaat de BeNe Ladies Tour (2.1) van start met een proloog in de straten van Utrecht. Vrijdag is het de beurt aan Essen. Vanaf 12.15 uur maken de beste wielrensters ter wereld hun opwachting aan het Heuvelplein.

Indrukwekkend deelnemersveld

De zesde editie van de BeNe Ladies Tour kent een onuitgegeven deelnemersveld. Maar liefst negen nationale wegkampioenen en zes nationale vaandeldragers in het tijdrijden tekenen present.

Op de weg gaat het om Lorena Wiebes (Nederland), Sarah Gigante (Australië), Lisa Brennauer (Duitsland), Lourdes Oyarbide (Spanje), Marlen Reusser (Zwitserland), Alice Sharpe (Ierland), Omer Shapira (Israël), Christine Majerus (Luxemburg) en Jelena Eric (Servië). Daar komen zes tijdritkampioenen bij: Louise Norman Hansen (Denemarken), Lisa Klein (Duitsland), Mia Radotic (Kroatië), Christine Majerus (Luxemburg), Jelena Eric (Servië) en Marlen Reusser (Zwitserland).

Lorena Wiebes en Marlen Reusser kunnen trouwens nog meer adelbrieven voorleggen. Beiden wonnen goud op de recente Europese Spelen in respectievelijk de titelstrijd op de weg en het kampioenschap in het tijdrijden. Lorena Wiebes, momenteel de nummer drie op de UCI-ranking, was eerder ook al dominant in de Chinese wereldbekerwedstrijd Tour of Chongming Island en schreef ook ondermeer Nokere Koerse op haar naam.

Ook Kirsten Wild, dit jaar succesvol in Gent-Wevelgem en de Driedaagse Brugge-De Panne, Ellen Van Dijk (dit jaar winst in Dwars door Vlaanderen), en niet te vergeten de sterke Boels-Dolmansploeg met Jolien D’hoore en Amy Pieters komen met gespierde ambities aan de start. Jolien D’hoore is de eerste renster die de BeNe Ladies Tour voor de derde keer kan winnen. Andere blikvanger is veldritwereldkampioene Sanne Cant die haar voorbereiding voor komende winter traditioneel verder zet in de BeNe Ladies Tour. In totaal komen meer dan 30 nationaliteiten aan de start.

Meer info op www.beneladiestour.com

Rittenschema

Donderdag 18 juli om 18 uur: Utrecht (proloog over 3,9 kilometer)
Vrijdag 19 juli om 13.30 uur: Essen – Roosendaal (121,2 kilometer)
Zaterdag 20 juli om 11 uur: Sluis – Watervliet (89,9 kilometer)
Zaterdag 20 juli om 17.30 uur: Watervliet (individuele tijdrit over 14,5 kilometer)
Zondag 21 juli: Zelzate – Zelzate (112,2 kilometer)

Verkeershinder op vrijdag 19 juli

Het wielerspektakel brengt vrijdag enige verkeershinder met zich mee. Tussen 08.00 en 18.00 uur zijn enkele straten in Essen afgesloten voor het verkeer. Op sommige plekken geldt een tijdelijk parkeerverbod.

deelnemerslijst-bene-ladies-tour-2019

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet