Laatste nieuws:
Belgische en Nederlandse politie samen op patrouille tegen vuurwerkoverlast

Belgische en Nederlandse politie samen op patrouille tegen vuurwerkoverlast

Afgelopen jaar was er in Roosendaal heel wat overlast van vuurwerk. Onze Politiezone Grens en de politie van Roosendaal zetten daarom in de grensstreek een gezamenlijke patrouille in.

Essen is bij onze noorderburen een populaire plek om vuurwerk aan te kopen. Nederlanders mogen wel vuurwerk in het buitenland aankopen maar vreemd genoeg niet naar Nederland invoeren. Vorig jaar was er bovendien heel wat overlast van vuurwerk in Roosendaal. De politie van Roosendaal en onze politiezone zetten daarom extra patrouilles in om hier in het bijzonder op toe te zien.

Extra ploegen

In aanloop naar Oud op Nieuw schakelt Politiezone Grens verschillende patrouilles in die in onze regio kort op de bal kunnen spelen in geval van overlast. Bijvoorbeeld wanneer er op een onveilige manier vuurwerk wordt afgestoken of wanneer er buiten de toegelaten uren vuurwerk de lucht ingaat.

Zware boetes

Bovendien ondersteunt onze lokale politie de federale overheidsdienst Economie met het controleren van vuurwerkverkooppunten. Zij doen controles op vergunningen, op de opslag van vuurwerk en of de springstoffen verkocht mogen worden. Bij overtreding worden er zware boetes uitgeschreven, kan de voorraad in beslag worden genomen en kan het verkooppunt zelfs worden gesloten.

Meer informatie?

info@pzgrens.be
03 620 29 29

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook138
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen